Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

    • Contrast
    • Tekstgrootte
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
12 oktober 2019 00:00

Locatie
Gouda

Categorieën


Voor de van de Week van de Toegankelijkheid organiseren de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking (GAB) en de SOG (De samenwerkende ondernemers uit de Goudse Binnenstad) op 12 oktober het evenement “Gouda, Niks Mis Mee!” Een mooie samenwerking tussen ondernemers en de mensen van de GAB!

Het wordt een dag vol activiteiten in de straten van de binnenstad, vol demonstraties, informatie, muziek, cabaret en plezier. Om te laten zien dat, door elkaar te ontmoeten, door met elkaar te delen je tot nieuwe ideeën en inzichten kan komen voor verdere samenleving. Meer weten? Mail naar info@gabgouda.nl

Programma:

Gouda, Niks Mis Mee! dag 12 oktober
Een cabaretier, een extreme sporter, een wethouder, een kinderburgemeester, nog een wethouder, een stadsdichter, muzikanten, vrijwilligers, restauranthouders, marktkooplui en winkeliers. Zaterdag 12 oktober werken ze allemaal samen aan de “Gouda, Niks Mis Mee!” dag. Een feestdag in de binnenstad voor iedereen, maar met speciale aandacht voor mensen met een fysieke beperking. Letterlijk en figuurlijk laagdrempelig, inclusief en ‘LOLSTOER’ toegankelijk.

Stoere rolstoel trucs
Stoer, zoals bijvoorbeeld extreme sporter Kees-Jan vd Klooster. Zitski, wakeboarden, alpineskiën op wereld- en olympisch niveau. Maar dezelfde extreme trucjes doet hij met zijn rolstoel en leert hij mensen in een rolstoel. Zaterdagmiddag laat hij er wat van zien op de Kop vd Kleiweg.

Cabaretier Vincent Bijlo
LOL, zoals cabaretier en schrijver Vincent Bijlo. Hij geeft 4 korte scherpe conferences op verschillende plekken in de stad. Om 11 uur in de Burgerhal, om 12:15 uur bij Samma op de Turfmarkt, 14:00 uur bij de Hobbyshop in de Groenendaal en om 15:15 uur in de Cheese Experience. Toegang gratis, wel op tijd binnen zijn anders sluiten de deuren.

De Wheelchair Mafia
LOL , STOER en serieus tegelijk zijn de mensen van de Wheelchair Mafia. Ze laten je op een grappige, serieuze manier ervaren wat het is om doof, blind of rolstoeler te zijn. Met hun confronterende T-shirts en vragen zullen ze elke voorbijganger aan het denken zetten.

Mensenrechtencollege
Toegankelijk en inclusief, daar gaan de speeches over in de Burgerhal van de wethouders Thierry van Vugt en Corine Dijkstra en Marjolein Swanenburg van het College voor de rechten van de Mens. En niet te vergeten onze eigen Goudse heldin Carla Weller van de GAB (Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking)!

Rolstoeldansen
Bijzonder zijn de demonstraties rolstoeldansen. Die vinden plaats aan de kop van de Turfmarkt en in de Nieuwe MarktPassage.

Muziek
Muziek wordt verzorgd door de bijzondere band ‘The Bridge’ (iedereenmuziek.nl) Zij worden o.a. gecoacht door, en werken samen met Candy Dulfer.

Koffie met gebaren
Lekker, zijn de heerlijke koffietjes die je kunt krijgen bij de Gebaarista. De uitdaging is wel om die met gebaren te bestellen. De Gebaarista’s vind je bij Doppio aan de sint Anthoniestraat en bij House of Goods aan de Lange Groenendaal. En lukt het met de gebaren, dan kun je altijd ook nog blind eten bij vd Berg aan de Lange Groenendaal.

Toegankelijke aanbiedingen
Extra toegankelijk en aantrekkelijk zijn veel winkels en marktkramen in de binnenstad met bijzondere
“Niks, Mis Mee Aanbiedingen” die alleen deze dag gelden.

Gouda, Niks Mis Mee! Eén groot feest

Kortom, Gouwenaren gaan elkaar ontmoeten, mensen met en zonder beperking, we ruimen misverstanden, vooroordelen en onwetendheid uit de weg op de leukste manier die je maar kunt bedenken: met een groot feest! Het wordt een dag vol activiteiten op diverse plekken in de binnenstad.

Kijk voor het hele programma bij Evenement Gouda, Niks Mis Mee op de facebookpagina Binnenstad
Gouda en de facebookpagina van de Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking: www.gabgouda.nl.

De Gouda, Niks Mis Mee dag is een initiatief van het Doe Platform van de SOG (Samenwerkende
Ondernemers Verenigingen) en de GAB (Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking) en
mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Gouda en met steun van de GoudApot.

Informatie: info@ondernemersgouda.nl

Week van de Toegankelijkheid – 5 t/m 9 oktober 2020