Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

3 oktober 2022 t/m 8 oktober 2022 - 10:00 - 17:00

Locatie

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Museum Ons' Lieve Heer op Solder

Verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad bevindt zich Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, een zeldzaam goed bewaard gebleven grachtenhuis uit de 17e eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes, om te eindigen op de bovenste verdieping waar zich een complete verborgen huiskerk bevindt.

Voor mensen met een visuele beperking hebben wij een speciale zintuigelijke audiotour ontwikkeld. De tour start bij een maquette van het gebouw (schaal 1:15) waar u wordt uitgenodigd om de maquette met de handen te verkennen. Daarna bezoekt u het prachtige monument. Naast historische informatie ligt de focus in de rondleiding ook op de zintuigelijke beleving: de geur van een oud huis, gestommel op de trappen, krakende vloeren en het geluid van voetstappen in de marmeren gangen. Het zijn allemaal elementen die worden benadrukt.

In het nieuwe entreegebouw waar zich de receptie, de garderobe, de winkel en het toilet bevindt zijn looplijnen geplaatst.

Vanwege de vele trappen en de veiligheid vragen wij u om samen met een begeleider te komen. U en uw begeleider krijgen gratis entree (maximaal 1 begeleider). U hoeft zich niet aan te melden

Meer informatie via:
boekingen@opsolder.nl
020-3108888

www.opsolder.nl

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024