Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2020 t/m 18 oktober 2020 - 00:00

Locatie

Gemeentewebsite Katwijk 100% toegankelijk

Provincie

Zuid-Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Toegankelijkheid is meer dan fysieke toegankelijkheid, het gaat ook om sociale toegankelijkheid en digitale toegankelijkheid. Bij digitale toegankelijkheid gaat het erom dat iedereen mee kan doen in de digitale wereld. Zo moet iedereen een online afspraak kunnen maken, een menu kaart op een website kunnen bekijken en gebruik kunnen maken van een webshop via een app. Door rekening te houden met verschillende type beperkingen kunnen alle inwoners ook online meedoen! Dit betekent dat ook de website van de gemeente Katwijk voor alle inwoners toegankelijk moet zijn.

Vanaf 23 september jl. moeten alle Nederlandse overheidsinstanties voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Ook de gemeente draagt hieraan bij door te gaan te voldoen aan de verplichte toegankelijkheidseisen voor websites en portals. De website van de gemeente Katwijk voldoet op dit moment voor 99% aan deze eisen. Om ervoor te zorgen dat de website volledig digitaal toegankelijk is, willen wij alle inwoners vragen om eventuele verbeterpunten aan te dragen.

Met deze hulp wordt de website voor iedereen toegankelijk! Stuur uw verbeterpunten tot en met 18 oktober 2020 naar webmaster@katwijk.nl.

 

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024