Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

15 oktober 2020 - 09:00 - 17:00

Locatie

Visio Sittard-Geleen

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, wil het mogelijk maken dat ook mensen met een visuele beperking online meedoen. Daarom organiseert Visio in Sittard-Geleen op 15 oktober een voorlichtingsdag over de iOS 14-update van Apple en over het gebruik van social media. Door de coronacrisis vindt het leven veel meer thuis en online plaats. Digitale toegankelijkheid is daarom juist nu van groot belang.

iOS 14
Apple heeft net weer een grote update van haar besturingssysteem gedaan, naar iOS 14. Dit betekent dat nieuwe functies beschikbaar komen, maar helaas ook dat sommige handelingen veranderen. Visio wil slechtziende en blinde Apple-gebruikers graag van de nieuwste informatie voorzien tijdens de voorlichtingsbijeenkomst. Er zijn bijeenkomsten voor beginners én voor gevorderden.

Social media
Iedereen liket, tweet en post alsof het een lieve lust is. Maar zijn social media ook toegankelijk voor blinde en slechtziende mensen? En wat zijn de voor- en nadelen? Hoe werkt het en waar moet op gelet worden? Deze vragen worden in de bijeenkomst toegelicht, zodat slechtziende en blinde social media gebruikers weer volledig up-to-date zijn. Ook geschikt voor wie de eerste stappen nog moet zetten in het gebruik van social media.

Week van de Toegankelijkheid
De (gratis) voorlichtingsdag sluit aan bij De Week van de Toegankelijkheid die van 5 tot en met 9 oktober gehouden wordt en die dit jaar eveneens in het teken staat van digitale toegankelijkheid.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024