Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

11 oktober 2019 - Hele dag

Locatie

De Harmonie

Provincie

Friesland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Het plan is om een aantal horeca ondernemers en het personeel zelf te laten ervaren hoe toegankelijk hun eigen zaak is. Bewustwording!!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Werkgroep Toegankelijkheid Leeuwarden.

Iedereen doet mee in het vrijwilligerswerk!

De Werkgroep Toegankelijkheid Leeuwarden maakt zicht sterk voor een leefomgeving die voor iedereen bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar is. Speciaal als afsluiting van de landelijke Week van de Toegankelijkheid verzorgen wij twee workshops op het Vrijwilligersfestival.

Workshop 1 ‘’Kijk eens wat ik zeg’’ (Tijd 13.15 uur)
Hoeveel moeite moeten slechthorende mensen doen, om iemand goed te kunnen verstaan? In de workshop ‘’Kijk eens wat ik zeg’’ vertelt Theo Polet van De Werkgroep vooral wat wel werkt, want gehoorverlies vraagt altijd om samenwerking!
In deze workshop leer je wat spraakafzien is en ervaar je de mogelijkheden van het spraakafzien in de praktijk. Wat is mogelijk en wat niet? Hoe kan een slechthorend/doof persoon uit mondbeeld en lichaamstaal afleiden wat gezegd wordt? Hoe kun je zorgen dat je beter verstaan wordt door iemand die slechthorend is? Na deze workshop kun je met zelfvertrouwen communiceren met mensen met een beperkt gehoor.
N.B: Een schrijftolk is bij de workshop aanwezig.

Workshop 2 ‘’Iedereen doet mee!’’ (Tijd 14.15 uur)
12 september heeft de Gemeente Leeuwarden samen met de Werkgroep het VN-verdrag “Iedereen doet mee” ondertekend. De Werkgroep wil je in deze workshop graag meenemen in wat dat dan precies betekent voor jou als vrijwilliger of organisatie en wil bevorderen dat mensen met zichtbare en onzichtbare beperkingen mee kunnen en willen doen. De Werkgroep heeft de recepten om mee te kunnen doen en aan het eind van de “Week van de Toegankelijkheid” deelt Hilda Snippe van de Werkgroep dit graag met jou!
Vragen die worden beantwoordt zijn; * Hoe zorg je ervoor dat het VN-verdrag voor personen met een handicap in de praktijk wordt gebracht? * Wat is ervoor nodig dat iedereen mee kan doen, bijvoorbeeld in vrije tijd, vervoer, mening uiten, onderwijs en werk? * Welke goede voorbeelden zijn er al?

Wil je meedoen aan één of beide workshops? Meld je dan snel hier aan.

Vrijwilligersfestival
De workshops zijn een onderdeel van het Vrijwilligersfestival. Tijdens de markt kunt u ook zelf ervaren wat je nog wél kunt met een beperking! Gaat u de uitdaging aan?? Samen met Kon. Visio Leeuwarden en Friesland Beweegt.

Bron: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2373345796273500&set=a.1749176682023751&type=3&theater

Kijk voor meer info op https://www.facebook.com/ToegankelijkheidLwd of https://twitter.com/toegankelijklwd

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024