Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

14 oktober 2023 - 12:00 - 20:00

Locatie

IJland

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator

Prinses Beatrix Spierfonds

Hoi allemaal,

Wij zijn Josephine Franssen (24) en Dewi van Genderen (24). Beiden zijn we patiënt ambassadrice van het Prinses Beatrix Spierfonds. Hoewel je het niet altijd aan ons kunt zien, ervaren we wel degelijk de beperkingen van onze spierziekte. Zo ondervinden wij moeite met dingen die voor veel leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn, zoals het bezoeken van evenementen en festivals. We ervaren dat deze locaties vaak niet of nauwelijks zijn aangepast op bezoekers met een lichamelijke beperking. Denk hierbij aan: te weinig zitplekken, te hoge bar, geen mindervalidentoilet of niet rolstoeltoegankelijk.

Daar moet verandering in komen! Wij organiseren het Knikkende Knietjes Festival – een muziekevenement met diverse artiesten en dj’s waar iedereen welkom is met én zonder (lichamelijke) beperking. We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zich welkom voelt! Een festival zonder zorgen, zonder vooroordelen, met een onvergetelijke ervaring!

De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Ook willen wij tijdens het festival extra donaties hiervoor ophalen. Het Knikkende Knietjes Festival steunt de bewustwording van universele toegankelijkheid én onderzoek naar spierziekten.

Het Knikkende Knietjes Festival
Datum: zaterdag 14 oktober 2023
Tijd: 12:00 – 20:00
Locatie: IJland Tt. Vasumweg 171, Amsterdam
Tickets: https://shop.yourticketprovider.nl/?productid=d4640690-18ba-47fa-6322-2cb2685f6b24

We kijken uit naar je komst!

Liefs,
Josephine en Dewi

Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes over het festival: @knikkendeknietjes

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024