Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

9 juli 2019 - 19:30 - 21:00

Locatie

gemeentehuis in Gendringen

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Meer toegankelijkheid: Lancering Ongehinderd App op 9 juli

 

Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen hiervan genieten. Naast veel andere gemeenten, waaronder Haarlem, Den Haag, Zeist en Hulst sluit nu ook Oude IJsselstreek aan bij de landelijke organisatie Ongehinderd.

Een toegankelijke gemeente

Ongehinderd en Oude IJsselstreek zetten zich in voor meer toegankelijkheid. Op de gratis Ongehinderd App en website kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden. In de afgelopen periode heeft het keuringsteam van Ongehinderd (gemeentelijke) gebouwen getoetst op toegankelijkheid. Deze staan inmiddels in de app net als een groot aantal winkels in Ulft. Die zijn als onderdeel van een project van MKB Nederland getoetst door Ongehinderd.  Een goede toegankelijkheid is niet alleen belangrijk voor gemeentelijke voorzieningen, maar vooral ook voor winkels, horeca etc. Samen zorgen we voor een toegankelijke gemeente!

Feestelijke lancering

Op 9 juli a.s. wordt onze gemeente feestelijk gelanceerd in de Ongehinderd app. We zijn van plan om hier een leuke bijeenkomst van te maken. Wethouder Van de Wardt vertelt waarom de gemeente toegankelijkheid erg belangrijk vindt. Ongehinderd geeft meer informatie over de app en uiteraard lanceren we de app feestelijk.  U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Deze lancering zal plaats vinden op dinsdag 9 juli van 19.30 tot ongeveer 21.00 in het gemeentehuis in Gendringen.

Meer informatie

Ruim 10% van de inwoners heeft een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij kunnen via de app en website zien welke locaties toegankelijk zijn. Zelf kunt u ook uw steentje bijdragen door middel van het downloaden van de Ongehinderd App en uw favoriete plekjes te beoordelen. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.ongehinderd.nl.

Bron: https://www.oude-ijsselstreek.nl/nieuws/meer-toegankelijkheid-lancering-ongehinderd-app-op-9-juli

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024