Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

4 oktober 2023 - 08:30 - 11:00

Locatie

Kantoor De Voorhoede

Provincie

Nederland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator

De Voorhoede & Valsplat

Wegens succes herhaald: In het kader van Week van de Toegankelijkheid bieden wij onze gratis masterclass Digitale Toegankelijkheid nog een keer aan!

Digitale toegankelijkheid is meer dan het volgen van de WCAG-richtlijnen. Een toegankelijk product zorgt ervoor dat je een grotere doelgroep bereikt, biedt een betere gebruikerservaring en verhoogt de online vindbaarheid en conversie. Digitale toegankelijkheid is niet alleen essentieel voor mensen met een beperking, maar biedt voordelen voor jouw bedrijf en de samenleving als geheel.

Verantwoordelijk voor het ontwikkelen van digitale producten

Als product owner, product manager of hoofd van de digitale afdeling ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van digitale producten die aantrekkelijk en bruikbaar zijn voor de doelgroep. Het is daarbij essentieel om te zorgen dat deze producten toegankelijk zijn voor een breed publiek, inclusief mensen met verschillende tijdelijke en permanente beperkingen.

Hoe maak je jouw digitale product drempelvrij?

Webdevelopmentbureau De Voorhoede en strategisch research & design lab Valsplat organiseren samen een masterclass waarin je ontdekt hoe je jouw digitale product drempelvrij maakt. Onze toegankelijkheid experts vertellen waar je allemaal aan moet denken en welke stappen jij, als lead op het project, daarvoor moet ondernemen. Aan de hand van succesvol geïmplementeerde voorbeelden uit de praktijk nemen we je mee in verschillende oplossingen. Ook laten we je diverse beperkingen ervaren, zodat je een beter beeld krijgt van de mensen die jouw product óók willen gebruiken.

Sprekers

Bjorn Post – Lead Product @ Strategisch Design & Research Lab Valsplat

Bjorn heeft ruim 11 jaar ervaring als Product Designer & UX Lead onder andere voor klanten als Zilveren Kruis, PostNL, NS en KLM. Altijd met als doel het beste ontwerpen op het snijvlak van de klant, business en technologie. Het creëren van drempelloze digitale toepassingen die niemand uitsluit is daarbij een randvoorwaarde.

Tijdens de masterclass neemt Bjorn je mee in wat digitale toegankelijkheid is, over de European Accessibility Act die vanaf juni 2025 verplicht wordt, en hoe je toegankelijkheid kunt toetsen (WCAG). Ook vertelt hij waarom toegankelijkheid commercieel interessant is; Door de hele dienstverlening (dus de online en fysieke touchpoints) van je organisatie vanaf het begin te ontwerpen voor mensen met een beperking, verhoog je je vindbaarheid, usability & conversie over de hele linie.

Jasper Moelker – CTO & Partner @ De Voorhoede

Jasper Moelker is een tech-ondernemer in hart en ziel. In 2012 richtte hij als co-founder De Voorhoede op. Vandaag is hij als CTO verantwoordelijk voor de [tech] strategie van het bedrijf. “Ik ben groot voorstander van het open web en vind het erg belangrijk om het web voor iedereen toegankelijk te maken.” Vanuit die gedachte spreekt hij op 4 oktober tijdens de masterclass.

Gratis aanmelden

Deelname aan de masterclass is gratis, maar aanmelden is verplicht. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je daarom vandaag nog aan om zeker te zijn van een plekje in deze waardevolle masterclass over digitale toegankelijkheid.

Meld je aan via Eventbrite

Voorwaarden

  • Vanwege de beperkte capaciteit zijn er maximaal 2 deelnemers per organisatie welkom om deel te nemen aan de masterclass. Is de kennisvraag binnen jouw organisatie groter? Dan komen we graag een keer bij je langs.
  • De masterclass is niet bedoeld voor mensen die werken bij een agency of als freelancer.
Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024