Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

25 september 2023 t/m 15 oktober 2023 - 10:00 - 17:00

Locatie

Beeld & Geluid Hilversum

Provincie

Nederland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Beeld & Geluid

Media hebben grote invloed op ons dagelijks leven. Bijna iedereen is tegenwoordig naast mediagebruiker ook mediamaker, en media zijn overal! In het nieuwe interactieve Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum ontdek je van alles over de invloed van media op jou én andersom.

Bij de opening van het nieuwe Mediamuseum zijn er verbeteringen aangebracht aan het gebouw en het nieuwe museum. Hierdoor is Beeld & Geluid een stuk toegankelijker voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel. Uiteraard zijn hulphonden welkom.

In het Mediamuseum kunnen slechthorende bezoekers via de Museumapp ondertiteling aanzetten. Dit betekent dat alle filmpjes in het Mediamuseum vervolgens ondertiteld zijn. 
Ook kunnen bezoekers alle audio van het museum via de eigen telefoon (of leendevice) laten streamen. Dit kun je ook via de Museumapp aanzetten.
Bij je eigen telefoon kan de audio ook naar je eigen hoortoestel (met bluetooth) of eigen koptelefoon worden gestuurd. In de Theaterzalen is een ringleiding aanwezig.
Voor slechtziende bezoekers is bij wandteksten en tekstbordjes rekening gehouden met lettergroottes en contrast.
Op de 5e verdieping van het Mediamuseum kunnen bezoekers ervaren hoe iemand met een visuele beperking toch audiovisuele media kan ervaren en gebruiken.

https://beeldengeluid.nl/toegankelijkheid

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024