Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

2 oktober 2023 t/m 4 oktober 2023 - 10:00 - 16:30

Locatie

stadskantoor Bergen op Zoom

Provincie

Noord-Brabant

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator


Hoe begrijpelijk communiceert de gemeente Bergen op Zoom naar haar inwoners? Dat wil de gemeente volgende week ontdekken tijdens De week van de Toegankelijkheid. Om daar achter te komen gaat de gemeente het gesprek aan met inwoners van Bergen op Zoom. Dat doen zij met het meldpunt ‘Huh, wat bedoel je?’

De aftrap van de Week van de Toegankelijkheid vindt plaats op maandag 2 oktober om 10 uur ‘s ochtends tot 14 uur ‘s middags, in het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan. Hier kan iedereen die wil een melding maken over iets wat zij onbegrijpelijk vinden aan de gemeente. Dit kan bijvoorbeeld gaan over dienstverlening, communicatie, toegankelijkheid en begrijpelijkheid.

Een voorbeeld van iets wat voor sommige mensen moeilijk te begrijpen kan zijn, zijn brieven die vanuit het stadskantoor worden gestuurd. Wie dit herkent, zou dit kunnen melden. Wethouder Hans Peter Verroen is maandag het eerste half uur zelf ook aanwezig om het gesprek met melders aan te gaan.

Ook op woensdag en donderdag staat er een team klaar om meldingen aan te nemen. Woensdag 4 oktober staat er een team van 10 uur ‘s ochtends tot 16.30 uur ‘s middags klaar bij winkelcentrum De Zeeland. Op donderdag 4 oktober loopt het team tussen 10 uur ‘s ochtends en 14 uur ‘s middags rond op de Weekmarkt.

Bron: Gemeente Bergen op Zoom wil toegankelijkheid verbeteren voor inwoners (zuidwestupdate.nl)

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024