Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

4 oktober 2022 t/m 7 oktober 2022 - Hele dag

Locatie

Aeres Hogeschool

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Stichting Onderdak en Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

In de week van toegankelijkheid (van 3 tot en met 8 oktober) worden de middelbare scholen en het hoger onderwijs en de directe omgeving hiervan in Dronten geschouwd. Vrijwilligers met een beperking gaan de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de scholen toetsen.

Toegankelijkheid

Volwaardig mee kunnen doen begint bij toegankelijkheid. Kun jij de drempel over, is de informatievoorziening duidelijk en kun je de klas in komen? Dit vormt soms een struikelblok in schoolgebouwen en niet alleen voor leerlingen en studenten, maar ook voor hun ouders. Want misschien zit er op de school geen leerling in een rolstoel en lijkt die lift daarom niet zo nodig, maar wat als één van de ouders slecht ter been is?

Als er geen enkele leerling op school zit met een beperking of chronische ziekte, is dat dan een reden om geen maatregelen te nemen of zou dat juist een reden moeten zijn om wel maatregelen te nemen. Zodat deze leerlingen ook voor de school kunnen kiezen en zich er welkom ervaren? Stichting Onderdak en Bureau Gelijke Behandeling Flevoland slaan de handen ineen om het belang van toegankelijk zijn onder de aandacht te brengen.

Schouwen op toegankelijkheid

De aftrap van de actie vindt plaats op dinsdag 4 oktober aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Stichting Onderdak en Bureau Gelijke Behandeling Flevoland maken hierna een ronde door Dronten om middelbare scholen en hoger onderwijs te schouwen op toegankelijkheid. De resultaten en aanbevelingen van de actie worden gedeeld met de deelnemende scholen en de gemeente.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024