Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2023 - 12:30 - 16:30

Locatie

Boom uitgevers

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Dedicon

Deze besloten mini-hackathon is onderdeel van een project met als doel een optimale manier van samenwerking te vinden bij het toegankelijk maken van digitale leermiddelen in online leeromgevingen. Dedicon werkt daarin samen met een vijftal educatieve uitgeverijen en organiseert onder andere een mini-hackathon. Deze mini-hackathon bij Boom is de eerste. Tijdens deze middag verplaatsen we ons in een tweetal leerlingen met een visuele beperking. Aan de hand van concrete toegankelijkheidsproblemen bekijken we hoe we issues op dit vlak kunnen tackelen. Wat kan Boom daarin zelf doen? Wat is zo complex dat de expertise van Dedicon nodig is?

Zo zetten we concrete stappen in het verbeteren van de toegankelijkheid!

Over Dedicon

Tekst en beeld voor iedereen toegankelijk. Bij alles wat wij doen bij Dedicon geloven we in een samenleving waarin iedereen volwaardig moet kunnen participeren. Waarin niemand mag worden uitgesloten en iedereen gelijke kansen heeft. We geloven ook dat iedereen pas volwaardig kan meedoen wanneer je gelijke toegang hebt tot tekst en beeld.

In onze wereld lijkt het zo gewoon dat we tekst en beeld zonder problemen kunnen lezen en zien. We zijn ervan afhankelijk om mee te kunnen doen in de maatschappij. Maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Voor mensen met een leesbeperking heeft een boek, een website, een gebruiksaanwijzing of een routebeschrijving weinig waarde. Daarom zijn wij er. Wij maken tekst en beeld waarneembaar als ‘zien’ of lezen geen optie is. Dat doen we door deze informatie aan te bieden in aantrekkelijke, alternatieve leesvormen die bijvoorbeeld hoorbaar of voelbaar zijn.

Over Boom

Boom is een puur en modern uitgeversbedrijf met gerenommeerde publicaties waarin cultuur, educatie, wetenschap en professie een leidende rol spelen. Wij zijn trots op onze 182 jaar oude Nederlandse grondvesten en staan voor onze onafhankelijkheid. Wij willen duidelijk invloed houden op de inhoud van de producten en we zijn gefocust op de nabije en verdere toekomst. Samen met onze auteurs en teams werken we aan de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. De betrokkenheid van de onderneming en haar medewerkers bij de samenleving en onze functie daarin is voor ons uitgangspunt. Wij willen een bijdrage leveren aan de maatschappij door met onze publicaties inzicht, een beter begrip van zaken en verheldering te bieden. Deze kenmerken beschouwen wij als de belangrijkste kernwaarden.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024