Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

8 oktober 2022 - 10:30 - 12:00

Locatie

Drents Museum

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Drents Museum

Wij bieden rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking.

In de ban van de Ararat

Tot en met oktober 2022 staan onze rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal in het teken van de tentoonstelling In de ban van de Ararat. Tijdens de rondleiding neemt Dennis Hoogeveen of Bea Bouwmeester (rondleiders Musea in Gebaren) je mee door de tentoonstelling en ontdek je de verhalen achter de topstukken uit de tentoonstelling van circa 160 kostbare archeologische voorwerpen (die voor een groot deel nooit eerder in Nederland zijn geweest).

Welke rijke culturen kende het oude Armenië? Welke betekenis hadden verschillende dieren in de gedachtenwereld van de Armeniërs? Hoe kwam de Armeense identiteit tot stand en welke betekenis heeft berg Ararat daarbij? Deze vragen komen allemaal aan bod in deze wervelende reis door de fascinerende vroege geschiedenis van Armenië.

Iedere tweede zaterdag van de maand in NGB

De rondleiding is geschikt voor iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt en gaat plaatsvinden op iedere tweede zaterdag van de maand.

We bieden ook programma’s aan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma’s nemen wij letterlijke en figuurlijke drempels weg en willen wij ons museum nog gastvrijer maken.

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt *
Prijs: € 10,- per persoon (inclusief museumentree) **
Tickets: Bestel hier jouw tickets voor Musea in Gebaren.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024