Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

10 oktober 2023 - 10:00 - 13:00

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator


Wij zijn het Museum van de Geest. We zijn gefascineerd door het kunstwerk tussen je oren. Want niets is zo divers, uniek, krachtig en tegelijkertijd zo kwetsbaar als de menselijke geest.

In onze vestiging Haarlem, het monumentale Dolhuys, zie je verschillende kunstwerken die je aan het denken zetten over stigma’s en het belang van mentale gezondheid. Wat is normaal en wat is raar? Moeten wij als mens veranderen, of moeten we onze ideeën over raar en normaal veranderen? In 2022 winnaar van de European Museum of the Year Award.

Tijdens de prikkelarme openstelling laten wij slechts een beperkt aantal bezoekers toe. De verlichting in het gebouw wordt gedimd en wanneer een (kunst)werk of ruimte muziekfragmenten of geluiden bevat, zetten wij deze uit. We hebben onze audiotour aangepast, om hiervan ook het aantal prikkels te reduceren. Ook is er een speciale ruimte gecreëerd waar je even tot rust kunt komen en aan alle aanwezige medewerkers is gevraagd om een zeer terughoudende, maar wel gastvrije houding aan te nemen. Optioneel: een kop koffie of thee in ons Museumcafé Thuys (deze kan natuurlijk ook to-go).

Tip: neem je eigen (noise cancelling) koptelefoon plus kabel mee, zodat je deze kunt gebruiken tijdens de audiotour door het museum. Deze kun je inpluggen in onze audio device, waarmee je het museum ontdekt.

Event informatie

Datum: 10 oktober 2023

Aanvang: 10:00 uur

Eindtijd: 13:00 uur (geschat)

Kosten: €20,00

Locatie informatie

Museum van de Geest | Haarlem
Schotersingel 2
2021 GE Haarlem

Telefoon: 023 541 0670

Bereikbaar: ma t/m vr 10:00 – 17:00 uur

Bereid je voor op het bezoek

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024