Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

4 oktober 2023 - 20:00 - 22:00

Locatie

Museum Vlaardingen

Provincie

Zuid Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Museum Vlaardingen

Toegankelijkheid loont! – Museum Vlaardingen

Museum Vlaardingen organiseert in het kader van de Week van de Toegankelijkheid op 4 oktober een avondvullend programma waarin je kennis maakt met het belang van toegankelijkheid aan de hand van thema’s als:

  • Hoe zorgen we voor toegankelijkheid en inclusiviteit bij grote stadsfestivals zoals tijdens de viering van 750 jaar stadsrechten in Vlaardingen?
  • Hoe ziet een carrière in de landelijke politiek eruit voor iemand met een beperking? Welke uitdagingen kom je tegen en hoe overwin je deze?
  • Op welke manier kunnen musea ervoor zorgen dat een museumbezoek voor iedereen een complete ervaring is?
  • Hoe toegankelijk is Museum Vlaardingen nou eigenlijk?

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Presentatie van het eindrapport D&I van de Stichting Vlaardingen 750 jaar Stadsrechten en overhandiging van het rapport aan wethouder Jacky Silos. De Stichting Vlaardingen 750 had van de gemeente de opdracht om ALLE Vlaardingers bij het jubileum te betrekken. Hiertoe is een klankbordgroep opgericht die de Stichting en organisatoren heeft geadviseerd over hoe zij Diversiteit en Inclusie konden borgen in hun aanpak.
  • Tweede Kamerlid Daan de Kort vertelt over zijn ervaringen in de politiek: “In 2008 zag ik plotseling nog maar voor 4%. Ineens wilden allerlei instanties bepalen hoe ik mijn leven moest inrichten. Ik vind dat je daar zelf over moet kunnen beslissen. Laat je niet beperken door je beperking.”
  • Interactieve theatrale voorstelling ‘Zien met alle zintuigen: toegankelijkheid in de museumcollectie’ door acteur en theatermaker Camie Bonger: “Het liefste gebruik ik theater als middel om een wereld te creëren die ik graag voor mij zie. En dat is een wereld waar we ons zelf mogen zijn en waar we leren met onze gevoelens om te gaan.”

Na afloop is er gelegenheid tot netwerken onder het genot van een drankje.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 4 oktober
Tijd: 20:00-22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Locatie: Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, 3131 AG Vlaardingen
Museum Vlaardingen is rolstoeltoegankelijk. Hulphonden zijn welkom.

Deelname aan dit evenement is kosteloos. Reserveer je gratis ticket via deze aanmeldlink (kies voor ‘evenementen en extra’s; ).

Wij hopen je te mogen verwelkomen op deze inspirerende avond!

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024