Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

20 april 2019 t/m 5 mei 2019 - 00:00

Locatie

MuZIeum Nijmegen

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


BELEEF DE LENTE IN HET DONKER  

Het muZIEum haalt het voorjaar naar binnen! 

 

De meivakantie komt er alweer aan en dat betekent voor het muZIEum een nieuwe activiteit waarbij het zien en niet zien centraal staan. Dit jaar organiseert het muZIEum van 20 april t/m 5 mei een activiteit die volledig in het teken staat van de lente. Bezoekers kunnen in het muZIEum het buitenleven ervaren en beleven hoe het is om tijd in de tuin door te brengen zonder te kunnen zien. Natuurlijk onder begeleiding van de gids, de ervaringsdeskundige. 

 

Lentekriebels 

Het wordt warmer, er komen weer bladeren aan de bomen, de dagen worden weer langer en we genieten van de eerste warme zonnestralen. In de lente is het tijd om naar buiten te gaan. Dit seizoen is zeker een streling voor het oog, maar door te ruiken, voelen, horen en proeven kun je de lente ook heel goed beleven. Denk maar aan de geuren van bloesems en vers gemaaid gras, de zon op het gezicht voelen, de vogels die fluiten en de eerste ijsjes van het jaar.  

 

Tuinieren in het donker

Bezoekers worden door een blinde of slechtziende gids meegenomen in hun ervaring van het buitenleven. Deze activiteit vindt, zoals men van het muZIEum kunt verwachten, plaats in het pikkedonker en voor of na de donkerbelevingen of Expeditie ribbelroute. Wat doe je allemaal in de tuin tijdens de lente? En hoe pakt iemand met een visuele beperking dat aan? Daar vertellen de gidsen van het muZIEum bezoekers graag meer over. Zij ervaren dit seizoen op een compleet andere manier en weten maar al te goed hoe zij hun andere zintuigen het best kunnen gebruiken.   

 

Deze extra activiteit van ongeveer 30 minuten is voor € 4,95 p.p. te reserveren als aanvulling op de beleving. Bekijk de website voor meer informatie en reserveren  muzieum.nl/meivakantie 

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024