Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

8 oktober 2022 - 10:00 - 12:30

Locatie

Parkeerplaats Mariëndaal Oosterbeek

Provincie

Gelderland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Landgoed Mariëndaal

Ooit was Landgoed Mariëndaal een vlak gebied. De Rijn stroomde verderop naar het noorden. Het werd koud, heel koud en gletsjers met stenen kwamen naar Nederland en duwde Mariëndaal omhoog. Daarna deden water en wind hun best om de huidige vorm aan het gebied te geven. Het is daarom een gebied met veel paden omhoog en paden naar beneden.

Gelukkig is dit gebied ook goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn, omdat langs de buitenkant een verhard pad loopt waar je goed met de rolstoel overheen kunt. Onderweg vertelt de boswachter over de geschiedenis en het huidige gebruik. Ga met ons mee naar een bijzonder stuk natuur en luister naar de monniken die er ooit geleefd hebben. Vooraf online reserveren is noodzakelijk (ook voor begeleiders).

Tip van de boswachter: de boswachters verzorgen alleen de excursie. Mocht je begeleiding nodig hebben, dien je die zelf mee te nemen. Begeleiders moeten ook een ticket reserveren. Dit ticket is gratis. Deze wandeling maakt deel uit van het programma voor de Week van de Toegankelijkheid. Bekijk de pagina voor achtergrondinformatie en een overzicht van alle activiteiten bij Geldersch Landschap & Kasteelen op www.glk.nl/toegankelijk-voor-iedereen.

Startlocatie: parkeerplaats Mariëndaal.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024