Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

9 april 2019 t/m 20 mei 2019 - 00:00

Locatie

Voorall Den Haag Onbeperkt070

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Dit jaar staat Onbeperkt070-prijs weer open voor ideeën en initiatieven! Hierbij aan u de oproep mooie ideeën en initiatieven in te zenden die bijdragen aan een meer toegankelijkere en gastvrijere stad. Vorig jaar waren er maar liefst 63 inzendingen die in 2018 hebben meegedongen naar de prijs.

Zoals u wellicht weet is de prijs van € 7.500 gegaan naar de Haagse Hogeschool Sportcampus. De Haagse Hogeschool besteed het prijzengeld voor het opzetten van de Mobilitheek; een uitleen van mobiliteitshulpmiddelen om laagdrempelig te ervaren of en hoe een hulpmiddel kan stimuleren tot meer bewegen en sporten.

De aanmoedigingsprijs van €2.500 werd gewonnen door mantelzorgster Mevrouw Bakker-Kemp, met haar wens een rolstoelriskja te kunnen huren. Een fiets waar een rolstoel voorop kan worden vastgezet. In samenwerking met Biesieklette, Medipoint en Vrienden van Voorall is deze fiets begin zomer 2018 geplaatst bij Biesieklette Scheveningen en is gelijk regelmatig verhuurd.

Ook in 2019 wordt er een Onbeperkt070-prijs uitgereikt. De organisatie is weer in handen van Stichting Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking. Dit jaar heeft de Onbeperkt070-prijs het thema “Onbeperkt gastvrij”.

Heeft u wederom een goed voorbeeld of idee dat de toegankelijkheid en gastvrijheid van de stad Den Haag verder verbetert, meld u dan aan via het e-mailadres onbeperkt070@voorall.nl. Uiteraard kunt u ook hetzelfde voorbeeld of idee insturen als vorig jaar. Nomineren is mogelijk tot 20 mei 2019. Het wordt op prijs gesteld als u de oproep verspreid via uw netwerk, sociale media en/of achterban. Hieronder een standaard opzetje voor social media die u kunt gebruiken. Eigen creativiteit mag natuurlijk ook.

Openbare toiletten voor minder validen? Een gebarentaalcursus voor horecamedewerkers? Meer bankjes om uit te rusten in een winkelgebied? Help ons Den Haag gastvrijer te maken voor mensen met een beperking met goede ideeën en mooie initiatieven. Dien ze in via onbeperkt070@voorall.nl

Meer informatie vindt u op www.onbeperkt070.nl.

Graag nodigen we u ook weer uit voor het bijwonen van de prijsuitreiking op vrijdagmiddag 14 juni in het Hilton Den Haag. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meldt u zich graag wel even aan. Dat kan via onbeperkt070@voorall.nl

Groet, Wim, directeur Voorall

Noteer voor 20 mei jouw idee!

http://www.onbeperkt070.nl

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Voorall?
Meldt u zich dan aan voor de Nieuwsbrief ‘Voorall{e} Hagenaars‘.
Of voor onze tweewekelijkse ‘Voorall Nie

Onderdeel van:uwsFlits’.

Voorall, voor Hagenaars met een beperking
Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
www.voorall.nl
www.facebook.com/voorall
www.twitter.com/voorall

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024