Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

    • Contrast
    • Tekstgrootte
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
7 oktober 2020 11:00 - 12:00

Locatie
Platform G&CZ Hilversum

Categorieën


Elk jaar wordt in oktober de Week van de Toegankelijkheid georganiseerd. Dit jaar is dat van 5 t/m 9 oktober, www.weekvandetoegankelijkheid.nl.
Dit jaar is in verband met de Corona-crisis het hoofdthema digitale toegankelijkheid.
In Hilversum werken de Vereniging Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken Hilversum (Platform G&CZ) en de Vereniging LFB, de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking, daarin samen. Wij willen in samenwerking met de gemeente Hilversum, de bruikbaarheid van de website van de gemeente testen.
Bij de deelnemende organisaties komen geregeld signalen binnen dat de website van de gemeente Hilversum ‘niet toegankelijk’ is: het is lastig informatie te vinden. Dat is vreemd, omdat de gemeente Hilversum al enige jaren bezig is aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de website.
Hieraan is zowel door ervaringsdeskundigen (Adviesraad Sociaal Domein, Het Platform G&CZ en diverse betrokken inwoners) bijgedragen.
We willen onderzoeken waar dit door veroorzaakt wordt. We hebben een aantal vragen opgesteld die we aan mensen met diverse beperkingen stellen.
Het verslag met de resultaten van het onderzoek en met aanbevelingen voor verbetering wordt op 7 oktober aan de verantwoordelijke Wethouder Karin Walters overhandigd.

Het vragenformulier is van 2 september tot 18 september aan te vragen via het contactformulier op de website  www.platform-gehandicapten-hilversum.nl  (als je in Hilversum woont of wilt gaan wonen).

Week van de Toegankelijkheid – 5 t/m 9 oktober 2020