Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2020 - 11:00 - 12:00

Locatie

Platform G&CZ Hilversum

Provincie

Noord-Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Elk jaar wordt in oktober de Week van de Toegankelijkheid georganiseerd. Dit jaar is dat van 5 t/m 9 oktober, www.weekvandetoegankelijkheid.nl. Dit jaar is in verband met de Corona-crisis het hoofdthema digitale toegankelijkheid. In Hilversum werken de Vereniging Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken Hilversum (Platform G&CZ) en de Vereniging LFB, de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking, daarin samen. Wij willen in samenwerking met de gemeente Hilversum, de bruikbaarheid van de website van de gemeente testen.

Bij de deelnemende organisaties komen geregeld signalen binnen dat de website van de gemeente Hilversum ‘niet toegankelijk’ is: het is lastig informatie te vinden. Dat is vreemd, omdat de gemeente Hilversum al enige jaren bezig is aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de website. Hieraan is zowel door ervaringsdeskundigen (Adviesraad Sociaal Domein, Het Platform G&CZ en diverse betrokken inwoners) bijgedragen.

We hebben onderzocht wat de oorzaak is van de toch tegenvallende toegankelijkheid en bruikbaarheid van de gemeentewebsite van Hilversum. We hebben hiervoor een aantal vragen opgesteld. De vragenlijst kon tot 18 september aangevraagd worden via het contactformulier op de website  www.platform-gehandicapten-hilversum.nl  (als je in Hilversum woont of wilt gaan wonen).

Resultaten en aanbevelingen digitaal verspreiden

Het verslag met de resultaten van het onderzoek en de aanbevelingen voor verbetering zouden we op 7 oktober aan de verantwoordelijke Wethouder Karin Walters hebben willen overhandigen. Door de strengere coronamaatregelen kan dat niet doorgaan. In plaats daarvan gaan we vandaag het verslag digitaal verspreiden naar de wethouder, de gemeenteraad, andere betrokkenen en de pers.

Het verslag is te downloaden vanaf de website van Platform gehandicapten Hilversum

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024