Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

7 oktober 2021 - 15:30 - 17:30

Locatie

Vilans

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

Vilans

Hoe kunnen technologie en hulpmiddelen mensen helpen om digitaal mee te doen in de maatschappij? Die vraag staat centraal tijdens het webinar ‘Online meedoen in de maatschappij dankzij technologie en hulpmiddelen’, dat op donderdag 7 oktober van 15.30 – 17.30 uur georganiseerd wordt door Vilans en de Vilans Hulpmiddelenwijzer.

Samen met ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals, experts op het gebied van technologie en met jou bespreken we de mogelijkheden. Welke hulpmiddelen zijn nu al beschikbaar om online mee te doen? Welke nieuwe technologieën zijn in ontwikkeling? En hoe helpen die om het dagelijkse online leven toegankelijker te maken? Aan het eind van de middag heb je hier antwoord op.

Gastsprekers

Vijf gastsprekers vertellen elk iets over wat zij vanuit de praktijk, het onderwijs en de wetenschap zijn.

  • Ervaringsdeskundige Tim heeft een visuele beperking en is ondernemer. Hij laat zien hoe je navigeert via Google Maps door de openbare ruimte.
  • Eric Velleman, professor aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, zal iets vertellen over hoe je door middel van kunstmatige intelligentie en spraakinterfaces gemakkelijker toegang krijgt tot online diensten en informatie.
  • Edith Hagedoren, docent en onderzoeker aan Zuyd Hogeschool, zal samen met Marit Dohmen, ervaringsdeskundige (dwarslaesie), vertellen over de mogelijkheden die er zijn voor mensen met een beperkte armfunctie. Marit heeft een beperkte armfunctie maar kan via hulpmiddelen toch werken en online meedoen.
  • Hendrik Buimer, onderzoeker bij Vilans zal tot slot iets vertellen over de mogelijkheden om ouderen via technologie toch mee te laten doen.

Klik hier om je aan te melden voor het webinar Online Meedoen

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024