Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

    • Contrast
    • Tekstgrootte
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 11/04/2019 - 31/12/2019
00:00

Locatie
Oogcafe Weert

Categorieën


Oogvereniging opent 50e oogcafé in Weert

Op donderdagmiddag 11 april opent het 50e oogcafé van de Oogvereniging zijn deuren in Weert. Een oogcafé is een plek waar mensen met een oogaandoening of visuele beperking elkaar kunnen ontmoeten en op een informele manier ervaringen kunnen uitwisselen.

Joep Aarts, directeur Oogvereniging: “Met de oogcafés creëren we als Oogvereniging een veilige ruimte waar mensen hun verhaal kwijt kunnen, een luisterend oor vinden en informatie kunnen krijgen. Iedereen is daar welkom, ook partners, familie en vrienden van mensen met een oogprobleem.”

In heel Nederland

De Oogvereniging organiseert oogcafés in heel Nederland. De eerste oogcafés zijn zo’n 3 jaar geleden opgericht. Sinds een jaar hebben oogcafés een heuse vlucht genomen en komen er per maand meerdere oogcafés bij.

Op donderdag 11 april wordt op feestelijke wijze het 50e Oogcafé van Nederland geopend in Weert. Wethouder Zorg en Welzijn dhr. P. Sterk zal dit 50e oogcafé van de Oogvereniging en tevens het eerste oogcafé in Weert openen om 14.00 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Praktisch

Wanneer: donderdag 11 april 2019  14.00-17.00 uur

Locatie: Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11, 6001 TV Weert

Meer informatie over oogcafés is te vinden op www.oogvereniging.nl/oogcafe