Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

7 oktober 2019 t/m 10 oktober 2019 - 10:00 - 16:00

Locatie

Planken Wambuis

Provincie

Gelderland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Verken het nieuwe toegankelijke pad op Planken Wambuis met uitzicht over de eeuwenoude akkers van Oud Reemst. Wil je verder dan dit pad? Maak dan tijdens de Week van de Toegankelijkheid een safari met Scoozy: het nieuwe 4-wiel aangedreven alternatief voor de scootmobiel.

Deze activiteit is een combinatie; we gaan eerst met de boswachter over de Akkerroute, het nieuwe pad dat nu ook toegankelijk is voor mensen met een fysieke beperking. En daarna kunnen de echte avonturiers dwars door het natuurgebied Planken Wambuis rijden met Scoozy, het nieuwe 4-wiel aangedreven alternatief voor de scootmobiel. Ervaar de vrijheid van het rijden op onverharde paden en geniet van de natuur!

Deel 1 van de activiteit

Na een kopje koffie of thee met wat lekkers, maak je samen met de boswachter én familie en vrienden een wandeling over het nieuwe familiepad, de Akkerroute. Kom alles te weten over de eeuwenoude akkers van Oud Reemst. Geniet van het uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Kijk bij de observatiepost uit naar de pony’s en de Spaanse Sayaguesa-runderen die op de vlakte van de graasweide grazen.

De gehele route is nu halfverhard en geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en mensen die voor het wandelen afhankelijk zijn van een stevige en vlakke ondergrond. Langs de 1 kilometer lange wandelroute staat behalve een bank nu ook een rolstoelvriendelijke picknicktafel. Ontdek de route.

Deel 2 van de activiteit

Scoozy is een nieuw 4-wiel aangedreven scootmobiel alternatief voor mensen die slecht ter been zijn maar toch de natuur in willen. Daar waar de verharde paden stoppen, rij je door met Scoozy. Ontdek de grazers rond die het woekerende gras eten, zoals New Forest pony’s en Spaanse runderen. Rijd door de uitgestrekte bossen en glooiende heidevelden. Wie weet zie je er een edelhert, wild zwijn of ree. Met een groep van 10 personen ga je onder begeleiding op pad en krijg je uitleg over het gebied door de boswachter. Voordat we vertrekken krijg je eerst een instructie van ca. 20 minuten

Meld je aan op de website van Natuurmonumenten

Praktische informatie

Deze activiteit is bedoeld voor mensen met en zonder een fysieke beperking

 • We ontvangen u bij Parkeerplaats Oud Reemst, Harderwijkerweg 1A, 6731 ST Otterlo.
 • Koffie staat een kwartier voordat de activiteit start voor u klaar.
 • Op deze locatie is een rolstoeltoegankelijk toilet.
 • Kleed je naar de weersverwachting, bij regen gaat de safari gewoon door.

Familiepad (Akkerroute)

 • De wandelroute met de boswachter is circa 1 kilometer en duurt ongeveer 20 minuten.
 • Het stukje naar de observatiepost heeft een helling van ca. 5%. De boswachter adviseert rolstoelgebruikers daarom om de route met begeleiding te doen.

Scoozy Safari

 • De tocht met Scoozy is 9 kilometer en duurt 50 minuten, de instructie vooraf ca. 20 minuten.
 • Je rijdt onder begeleiding in een groep van 10 personen.
 • Per persoon met een beperking mag er 1 persoon zonder beperking mee; je geeft je dus op met max. 2 personen. Reserveer voor beide personen een ticket. Evt. andere personen in het zelfde gezelschap kunnen nog met een stukje te voet met de boswachter het gebied in.
 • Let op: er geldt een maximum gebruikersgewicht van 120 kg, de breedte tussen de armleuningen is 43cm.
 • Heb je specifieke vragen over Scoozy? Kijk op hun website www.scoozy.nl, bel met 015-800 0222 of mail naar info@scoozy.nl

Bereid je goed voor en begin alvast met de voorpret: meld je ook aan bij Scoozy en ontvang van tevoren tips, tricks en instructiefilmpjes.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024