Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2023 - 09:30 - 17:30

Locatie

Hoofdkantoor Hoorexpert BV

Provincie

Utrecht

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Hoorexpert BV

—  Altijd en overal erbij horen! —

Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders hebben een hoorbeperking. De mensen in deze groep moeten kunnen kiezen waar zij wonen, leren, werken, reizen en hun vrije tijd doorbrengen en, net als ieder ander, ongehinderd gebruik kunnen maken van openbare gebouwen, de openbare weg, woningen, vervoer en het internet.

In de Week van de Toegankelijkheid 2023 laten diverse deelnemende organisaties zien dat toegankelijkheid voor iedereen voordelen heeft: toegankelijkheid loont.

Voordelen voor iedereen!

Het spreekt voor zich dat mensen met hoorproblemen veel baat hebben bij goede fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid, zodat zij volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving. Belemmeringen daarvoor moeten zo snel mogelijk verdwijnen. Toegankelijkheid moet normaal worden, ontoegankelijkheid juist de uitzondering.

Maar toegankelijkheid heeft voor zo veel meer mensen voordelen. Een toegankelijk festival trekt meer bezoekers, een toegankelijke winkel heeft een grotere klantenkring, in een toegankelijke school groeien kinderen met en zonder beperking gelijk op, in inclusieve organisaties is er beduidend minder ziekteverzuim en toegankelijkheid gaat isolement tegen, vooral bij ouderen. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen.

Hoorexpert is een van de organisaties die laten zien dat toegankelijkheid loont. Zij adviseren over, leveren, installeren en onderhouden uiteenlopende hooroplossingen voor doven en slechthorenden in de privé-situatie en verzorgen toegepaste communicatie-, toegankelijkheids- en veiligheidsmiddelen voor op het werk en in publiek-toegankelijk gebouwen zoals scholen, kerken, theaters, musea, toeristische attracties en overheidsinstellingen. Zo maken zij zich al jaren sterk voor verbeterde toegankelijkheid voor doven en slechthorenden in Nederland.

Regionale Open Dag

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid 2023 organiseert Hoorexpert een open dag op donderdag 5 oktober van 9:30 tot 17:30. Diverse activiteiten rondom het thema ‘toegankelijkheid voor mensen met hoorproblemen’ worden dan aangeboden – onder andere demonstraties van alle op toegankelijkheid-gerichte producten en presentaties van vooraanstaande figuren uit de hoorzorgbranche over wet- en regelgeving. Het volledige programma wordt vanaf de eerste week in september bekend gemaakt op www.hoorexpert.nl. Alle belanghebbenden zijn welkom om zich aan te melden maar de dag zal focussen op toegankelijkheid voor doven en slechthorenden in (semi)overheidsinstanties, zalen en kerken, clubs en verenigingen en op scholen – 5 oktober is tevens de Dag van de Leraar! Wees welkom, laat u onderdompelen in de wereld van toegankelijkheid en doe mee voor een inclusieve samenleving!

Kijk ook op www.hoorexpert.nl.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024