Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

7 oktober 2019 t/m 11 oktober 2019 - Hele dag

Locatie

heel Nederland

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Inclusieve dienstverlening

Iedereen moet toegang hebben tot de dienstverlening van de overheid. Ook als je geen internet hebt of niet digitaalvaardig bent. Voor iedereen, ook voor mensen die het (soms) lastig vinden om met digitale apparaten te werken. Of die weinig of geen gebruik maken van internet.

Gebruikers Centraal en VNG Realisatie hebben daarom de challenge Optimaal Inclusief opgezet om gemeenten uit te dagen te kijken hoe toegankelijk hun dienstverlening is.

Challenge Optimaal Inclusief

De challenge wordt uitgevoerd door het spelen van het Optimaal Inclusief spel. Het Optimaal Inclusief spel is een workshop in spelvorm. De gemeente speelt het met  een team. Spelenderwijs dwingt het spel om na te denken wat het meest belangrijk is om de dienstverlening zo toegankelijk (inclusief) mogelijk te maken. Dit gebeurt op een actieve en positieve manier met concrete acties als resultaat.

Voor wie is deze challenge bedoeld?

Voor alle medewerkers van gemeenten die te maken hebben met dienstverlening.

Hoe kun je meedoen? Doe de Challenge op eigen locatie!

Vraag het spel aan en doe mee met de Challenge. Als medewerkers van de gemeente kun je je ook nog aanmelden voor de gratis spelleiderworkshops in de aanloop naar de Challenge. Het deelnemen aan deze challenge is kosteloos.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024