Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

2 oktober 2023 t/m 7 oktober 2023 - Hele dag

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Platform Gehandicapten Leiden

Platform Gehandicapten Leiden geeft horeca een pluim voor toegankelijkheid

Slechts op bepaalde plaatsen is iedereen welkom

In de Week van de toegankelijkheid, 2 t/m 7 oktober, geeft Platform Gehandicapten Leiden een pluim aan een aantal toegankelijke horecagelegenheden. Het is voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend dat zij welkom zijn. Een aantal horecaondernemers doet daar wel hun best voor en ontvangt dan ook een pluim. Platform Gehandicapten Leiden wil hiermee anderen aanmoedigen ook serieus aandacht te besteden aan toegankelijkheid.

Freddy*s Gastrobar, Grand Café de Stal en Lab071 Bar & Kitchen zijn de gelukkigen. Zij hebben het goed voor elkaar. De ruimtes zijn prettig en er zijn letterlijk en figuurlijk geendrempels. Ook zijn er ruime toiletten aanwezig, waar mensen in een rolstoel gebruik van kunnen maken.

“Het lijkt vanzelfsprekend dat er geen drempels zijn en ik er naar het toiletkan, maar in de praktijk zijn de drempels vaak onoverkomelijk,” zegt Lucia Langerak, die zelf afhankelijk is van een rolstoel. “Het is een goede actie van het platform om aandacht te vragen voor toegankelijkheid. Ik hoop dat ik in de toekomst in alle Leidse horecagelegenheden kan komen en mij welkom voel.”

De drie locaties reageren verheugd op de pluim. Het bieden van een toegankelijke locatie is voor hen een bewuste keuze. Het komt regelmatig voor dat een bezoeker afhankelijk is van een rolstoel. Zij bieden dan een plek waar iedereen gebruik van kan maken en dat wordt gewaardeerd.

Van het uitreiken van de pluimen en de reacties van de organisaties maakte het platform een filmpje: klik hier om het filmpje te zien of horen.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024