Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2020 t/m 9 oktober 2020 - 00:00

Locatie

Toegankelijk Zwolle

Provincie

Overijssel

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Toegankelijk Zwolle neemt een aantal podcasts op, waarin ervaringsdeskundigen vertellen over hoe technologie en digitalisering bijdragen aan hun zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Geert Jan den Hengst heeft MS en kan alleen zijn hoofd en nek bewegen. Hij vertelt dat hij gelukkig is, omdat hij mentaal gegroeid is. En omdat hij dankzij de technologie gewoon naar buiten kan en kan communiceren met mensen, middels de hoofd- en kinbesturing op zijn elektrische rolstoel.

Jan Meppelink is slechtziend geboren en op latere leeftijd blind en slechthorend geworden. Hij vertelt hoe hij toch kan mailen en het internet kan gebruiken. Maar ook dat hij niet volledig afhankelijk van technologie zou willen zijn, omdat hij actief wil blijven én er niets boven menselijk contact gaat.

Loes Burgmeijer is darmpatiënt en incontinent. Door de Hoge Nood app kan en durft zij nu naar onbekende plekken te gaan, omdat ze zich thuis kan voorbereiden waar de dichtstbijzijnde toiletten zijn. Ze legt uit hoe bedrijven zich kunnen aanmelden bij de Hoge Nood app.

Linda Hiemstra heeft een spierziekte en heeft kennis over het beheren van websites. Vanaf 23 september 2020 dienen de websites van overheidsinstanties toegankelijk te zijn. Zij vertelt de tips en tops, zodat ook andere organisaties geïnspireerd en gemotiveerd raken. Want een toegankelijke website kan meer klanten en een betere klantenservice betekenen.

Linda van Ruiten heeft ME en fybromyalgie. Dit uit zich voornamelijk in vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen en pijnklachten. Zij vertelt over hoe digitalisering en technologie aan de ene kant haar leven makkelijker maakt. Aan de andere kant gaat het zo snel dat het voor haar niet bij te houden is, omdat het aanleren of verdiepen in nieuwe dingen te veel energie kost. Deze snelheid maakt dat het juist moeilijk is om mee te blijven doen aan de samenleving.

Nieuwsgierig geworden? Heb nog even geduld, vanaf de Week van de Toegankelijkheid (5-9 oktober) zullen deze te beluisteren zijn via www.rtvfocuszwolle.nl en op onze eigen site.

Met dank aan Martin van der Hooft, programmamaker bij RTV Focus.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024