Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

8 oktober 2024 - Hele dag

Locatie

BIO Vakantieoord

Provincie

Gelderland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Pleisureworld

Praktijkdag Vakantiehuis van de Toekomst

Dinsdag 8 oktober 2024 – Bio Vakantieoord

Het Bio Vakantieoord is hét vakantieadres voor personen met een (complexe) beperking.

Er staan grote veranderingen op stapel in de markt van de vakantieparken, resorts, bungalows, chalets en campings. Zo gaan we met z’n allen korter op vakantie, werken we niet alleen meer thuis (maar ook tijdens onze midweek in een bungalowpark), en naast de short-stay is ook de long-stay en de ‘workation’ in opmars.

Daarnaast vervaagt de grens tussen verschillende doelgroepen. We gaan er steeds vaker ‘even tussenuit’, niet alleen meer vanwege een vaste vakantie.

Verder zien de familievakantieparken de concurrentie toenemen van de pretparkvakanties: je verblijft tegenwoordig net zo goed bij de Efteling, Fien & Teun, Mike & Mollie, tussen de cowboys in Vakantiepark Slagharen of tussen de figuren van Plopsaland. Recreatie en animatie groeien naar elkaar toe.

Om in te spelen op die veranderende consumentenbehoefte zullen er meer hybride (toegankelijke) vakantieparken ontstaan. Hierdoor zullen er meer verschillen komen in accommodatievormen. Zelfs binnen bestaande (veelal grote) vakantieparken zullen ‘mini-resorts’ ontstaan met speciale accommodaties voor iedereen.

Die trend is zo’n 15 jaar terug begonnen met de opkomst van de safaritenten van Yala. Hierdoor is kamperen weer sexy geworden en bleek het zelfs een reddingsboei voor de sector. De Boomhut volgde al snel, en nu zijn de tiny houses, Belltenten, Domes en de luxere vakantiewoningen niet meer te stoppen. Jacuzzi’s, sunshowers, buitenkeukens, sauna’s, privézwembaden… we zijn nog maar net begonnen!

Om u te inspireren hoe dit ook voor mensen met een handicap toegankelijk te maken, organiseren wij op dinsdag 8 oktober 2024 een Praktijkdag waarop wij de recreatieondernemers inspiratie willen bieden om een antwoord te vormen op al deze vragen. Wij nodigen u deze dag van harte uit bij ‘Vakantiehuis van de Toekomst’ bij Vakantieoord en Bio Manege in Arnhem.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024