Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

21 september 2019 t/m 31 december 2019 - 00:00

Locatie

Aegon hoofdkantoor

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Rondleiding kunstcollectie Aegon met velowalker Den Haag

Evenementdatum: 21 september 2019

Op zaterdag 21 september 2019 opent Aegon de deuren van het hoofdkantoor in Den Haag om een rondleiding te geven langs de eigen kunstcollectie. Speciaal voor slechthorenden en doven. Het hoofdkantoor staat bekend om het kunstwerk van Peter Struyken, van wie in het atrium de monumentale Driedimensionale Kleurstructuur hangt. Het 5.212 aluminium bollen tellende kunstwerk in 32 kleuren geldt als top bezit binnen de bedrijfscollectie. Verder bedraagt de collectie ruim 1.400 kunstwerken gemaakt door nationale en internationale kunstenaars. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Per rondleiding kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Er vinden twee rondleidingen plaats. Een groep met velo-walker en een groep zonder velo-walker. Dit betekent ook dat een maximum is voor het aantal deelnemers.

Verscheidene disciplines zijn in de collectie vertegenwoordigd: schilderijen, foto’s, tekeningen, grafiek, beelden, video, en opdrachtgebonden kunst. Het verzamelgebied is breed met een accent op thema’s mensbeeld en natuur.

Locatie en tijd

Het adres is Aegonplein 50 in Den Haag

De rondleidingen vinden plaats tussen 13:00 tot 15:00 uur

Meer informatie en aanmelden

Wil je erbij zijn meld je dan snel aan via nvvsrotterdam@gmail.com. Via dit mailadres kun je ook meer informatie opvragen. Vermeld je voor- en achternaam, die van je partner en welke groep jouw voorkeur heeft. Aanmelden is verplicht. In verband met de toegangsprocedure bij Aegon moet je bij je bezoek een geldig legitimatiebewijs tonen.

Bereikbaarheid

Als je met de auto reist kun je het beste parkeren voor het gebouw of in de wijk naast het kantoor en je weg lopend vervolgen (3 min lopen). Je kunt het beste gratis parkeren in de straat: Margarethaland. Indien je met het openbaar vervoer reist zijn er twee opties. Je kunt de trein nemen en uitstappen op station Mariahoeve (1 min lopen) of tram 6 nemen en uitstappen op Aegonplein (2 min lopen).

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024