Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

2 oktober 2022 t/m 8 oktober 2022 - Hele dag

Locatie

Koninklijke Schouwburg Den Haag

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Het Nationale Theater

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag is permanent een rustruimte ingericht. Bezoekers die gevoelig zijn voor prikkels kunnen zich daar voor, tijdens en na de voorstelling in alle rust terugtrekken. Zo wordt een prikkelarm theaterbezoek mogelijk gemaakt.

Opening rustruimte

De nieuwe rustruimte wordt op zondag 2 oktober geopend en voor het eerst in gebruik genomen tijdens de matineevoorstelling De eeuw van mijn moeder .

Rustruimte bij iedere voorstelling te gebruiken

De rustruimte is bij iedere voorstelling te gebruiken. Daarnaast is er een keer per maand een voorstelling waarbij het hele bezoek prikkelarm gemaakt wordt. Bezoekers die daar gebruik van maken zitten op plaatsen in de zaal direct naast de rustruimte vanwaar je zelfs tijdens de voorstelling makkelijk de zaal kunt verlaten.

Bezoekers krijgen vooraf meer informatie over het bezoek aan het theater om zoveel mogelijk te verduidelijken. Met foto’s en omschrijvingen en een duidelijke plattegrond kan iemand zich al helemaal voorbereiden.

Met de zogenaamde ‘voorbij de rij verklaring’, hoeft iemand ook niet in de drukte bij de ingang te wachten. Je kan direct doorlopen naar een medewerker die je naar de rustruimte begeleidt. De voorstellingen zelf worden niet aangepast.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024