Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

6 oktober 2022 - 10:00 - 14:00

Locatie

Café op 2

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Werkgroep ViP

Een aantal deelnemers met een beperking maken een busrit en gaan opschrijven wat voor belemmeringen zij tegen komen. Bijvoorbeeld de weg naar halte, instappen en kaartverkoop en bejegening. Is het te doen als je een beperking hebt en zijn de voorwaarden om je reis te aanvaarden te overzien?

Week van de toegankelijkheid

De Week van de Toegankelijkheid staat weer voor de deur; nl. van 3 t/m 7 oktober. Ook het ViP (VN verdrag in de Praktijk) wil hier aandacht aan besteden.
Op donderdag 6 oktober willen we met een aantal mensen een stukje met de bus reizen. Mensen die slechtziend/blind zijn, gebruik maken van een rolstoel/rollator, ook de groep slechthorenden/doven wordt vertegenwoordigd.

Wat is de bedoeling

We verzamelen donderdag 6 oktober om 10.00 uur in Café op 2 (tegenover de ingang van het stadhuis). Dan pakken we de bus richting ’t Oor. Wij houden een kleine koffiepauze bij McDonalds, en daarna gaan wij weer terug. De deelnemers schrijven hun ervaringen op door een aantal vragen te beantwoorden.
Deelnemers ontvangen een VVV bon van €10,00 om de kosten te vergoeden die het ritje met zich meebrengt. De drankjes worden u natuurlijk ook aangeboden.
De ervaringen worden besproken in het ViP-café van 13 oktober in Café op 2 van 15:00 – 17:00 uur. Ook daar bent u van harte welkom. De toegang is gratis onder het genot van een hapje en drankje bespreken wij elke maand onderwerpen waar mensen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegenaan lopen.

Werkgroep ViP

De activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep ViP (VN verdrag in de Praktijk). de activiteit is gratis en de kosten worden vergoed en natuurlijk ook de koffie of iets anders. www.werkgroepvipalmere.nl. Wij zijn actief op Facebook.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de mail info@werkgroepvipalmere.nl
of 06-445 124 13, Marjan Heidstra (stuurgroep ViP).

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024