Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

9 oktober 2023 - 10:00 - 17:00

Locatie

Van Abbemuseum

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Code Diversiteit & Inclusie en het Van Abbemuseum

Gelijk zijn

Voor een plek waar alle stemmen een plek hebben en iedereen zich gehoord en gezien voelt? Daarover gaat het seminar Gelijk zijn, dat de Museumvereniging in samenwerking met de Code D&I op maandag 9 oktober van 10-17 uur in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Zoektocht

Diversiteit en inclusie – kortweg D&I – en toegankelijkheid blijven een zoektocht voor musea. Veel musea gaan ermee aan de slag, mét succes en er zijn steeds meer inspirerende voorbeelden te vinden. Tegelijkertijd stoeien veel musea er nog steeds mee hoe te beginnen of juist het beleid te continueren. Samen met de Code Diversiteit en Inclusie en de Museumvereniging ga je deze dag aan de slag met het gewenste resultaat van D&I-beleid: gelijkwaardigheid! De workshops voorzien je van handvatten om volgende stappen te zetten. Bij de Kijkjes in de keuken delen museumcollega’s hun ervaringen. En er is veel ruimte om in gesprek met collega’s in kleine groepjes ervaringen, missers en succesverhalen uit te wisselen.

Voor wie is deze dag?

Voor museummedewerkers die via hun werk bezig zijn met één of meerdere van de P’s: Programmering, Publiek, Personeel of Partners. Geldt dit voor jou? Schrijf 9 oktober dan alvast in je agenda. Meer informatie volgt.

Lees hier meer over de Code Diversiteit & Inclusie

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024