Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

20 juli 2019 - 13:00 - 20:00

Locatie

Assendorperplein (bij wijkcentrum De Enk)

Provincie

Overijssel

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


De échte Spaanse cultuur kan je deze zomer in Zwolle op een leuke manier ervaren tijdens het festival ‘Let’s get Spanish’ op het Assendorperplein.

Het festival is gericht op alle leeftijden. De dag zal beginnen met verschillende gratis workshops voor jong en oud. Wil je flamenco leren? Pak dan nu de kans om mee te dansen en daarna een leuke voorstelling te bekijken. Leer je Spaans en wil je graag Spaanstalige mensen ontmoeten? Kom dan langs voor het taalcafé! Voor de kinderen zijn er activiteiten georganiseerd van 13:00 tot 15.30.

Voor de fijnproevers of degene die zin hebben in een lekkere Spaanse hap, kom naar de Assendorperplein op 20 juli om enkele Spaanse lekkernijen te proeven waaronder vers gesneden serrano (been)ham, churros, tapas en paella. Ben je benieuwd hoe paella wordt voorbereid? Vraag het aan de chef of kom een kijkje nemen in de keuken op het terras. De paella wordt geserveerd om 15:00 en 18:00. De echte sangria en de Spaanse wijnen ontbreken uiteraard niet op het festival!

Gedurende de hele dag klinkt er Spaanse muziek over de speakers op het Assendorperplein, waarbij o.a. live muziek en live flamenco optredens worden verzorgd. Chari Benitez komt direct vanuit Spanje bij ons langs om te laten zien wat het echte Spaanse temperament is. Na 20:00 begint de afterparty met een DJ vanuit Spanje. Daarnaast is er de mogelijkheid om te dansen tot 1:00 bij de Enk of simpelweg te chillen in de Ibiza Lounge.

Toegankelijkheid

Het is 100% rolstoeltoegankelijk. Daarnaast is bij de organisatie aandacht gevraagd voor mensen met een auditieve en/of visuele beperking. Mensen met een (licht) verstandelijke beperking zijn natuurlijk welkom en zullen het waarschijnlijk naar hun zin hebben. Voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels, is het minder toegankelijk. Er is een mogelijkheid om binnen rustig te zitten, maar het is (nu eenmaal) een festival en dat gaat gepaard met muziek en de drukte.

Het beste van alles is dat de entree voor het Spaans Festival gratis is! We zien jullie graag op zaterdag 20 juli op de Assendoperplein!

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024