Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2020 t/m 9 oktober 2020 - 09:00 - 17:00

Locatie

Speel mee met Optimaal Digitaal

Provincie

Zuid-Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Digitale toegankelijkheid is belangrijk, zeker ook voor gemeenten. Iedere inwoner – ongeacht de digitale vaardigheid – moet kunnen meedoen. Dit jaar is ‘Digitale toegankelijkheid’ het thema van de landelijke Week van de Toegankelijkheid (5 tot en met 9 oktober).

Om gemeenten te helpen hun digitale dienstverlening inclusiever te maken biedt het VNG-project Iedereen doet mee! tijdens de Week van de Toegankelijkheid een online versie van het spel Optimaal Digitaal aan. Dit in samenwerking met VNG Realisatie en kenniscommunity Gebruiker Centraal, die zich inzet voor betere (online) overheidsdienstverlening.

Spel geeft inzicht

Door het spelen van Optimaal Digitaal krijgt u als gemeente inzicht in waar de dienstverlening inclusiever kan. Gedurende anderhalf uur geeft het spel u de gelegenheid om in gesprek te gaan met collega’s over digitale dienstverlening. Aan het eind heeft u een lijst met concrete acties waarmee u de gemeentelijke dienstverlening kunt verbeteren.

Twee kansen in één

Meedoen aan het Optimaal Digitaal spel tijdens de Week van de Toegankelijkheid biedt twee kansen in één: nieuwe ideeën voor het verbeteren van de dienstverlening en een gelegenheid om te laten zien dat u als gemeente wil dat iedereen mee kan doen.

Spelleider

Je speelt het spel met 3 á 4 deelnemers en een spelleider. Je kunt zo van start, maar je kunt ook een spelleider training volgen als je meer tips & trics wilt. In een spelleider training leer je in 2 uur tijd de fijne kneepjes van het Optimaal Digitaal online spel. Wil je een spelleider training volgen? Kijk dan op de website van Gebruiker Centraal en meld je aan voor een training.

Meer informatie

Enthousiast geworden? Kijk dan voor meer informatie of aanmelden op:
www.gebruikercentraal.nl/agenda/optimaal-digitaal-in-de-week-van-de-toegankelijkheid

Voor de spelleider training:
www.gebruikercentraal.nl/instrumenten/optimaal-digitaal/optimaal-digitaal-spelleider-cursus

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024