Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

4 oktober 2021 - 14:00 - 15:15

Locatie

De Nederlandse Dansdagen (kantoor)

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

De Nederlandse Dansdagen

De Nederlandse Dansdagen grijpen de Week van de Toegankelijkheid aan om een gesprek te voeren over het Europese rapport Time to Act.

Hoe gebrek aan kennis in de culturele sector barrières creëert voor artiesten en publiek met een beperking. De eerste bevindingen van het Europese rapport Time to Act leggen een urgentie tot het ondernemen van actie neer.

Hoeveel programmeurs zijn actief op zoek naar werk van kunstenaars met een beperking? Hebben culturele locaties adequate marketingstrategieën om mensen met een beperking in hun gemeenschap te bereiken? Dit zijn enkele van de vragen die het Time to Act-rapport heeft gesteld om de kennis (en het gebrek aan kennis) van managers in de uitvoerende kunsten in heel Europa te beoordelen. De kern van de eerste bevindingen richt zich op drie gebieden:

  • De mate van kennis over het creatieve werk en werkpraktijk van professionele artiesten met een beperking
  • Hoe wordt culturele programmering toegankelijk voor artiesten met een beperking
  • Hoe wordt culturele programmering toegankelijk voor publiek met een beperking

Hoogste tijd om, op de openingsdag van de Week van de Toegankelijkheid, in gesprek te gaan en dit te toetsen aan de Nederlandse situatie.

Na een korte toelichting op de uitkomsten van het Time to Act rapport door Ben Evans, Head of Arts & Disability, European Union Region British Council en Project Director Europe Beyond Access, reageren en reflecteren Sonja Parmentier (danser, docent en choreograaf), Christianne Mattijssen (directeur Kunst & Erfgoed, Ministerie OCW), Bas Roijen (artistiek directeur Theaterwerkplaats Tiuri en Compagnie 21) en Marijt Helmink (directeur Theater de Storm), onder leiding van moderator Jorn Matena, op de uitkomsten van dit rapport en verkennen met elkaar de te nemen volgende stappen. Het publiek is online aanwezig via zoom en kan via de chat meepraten.

Deelnemen aan dit online gesprek kan door je aan te melden via dit formulier.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024