Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

1 juli 2019 t/m 2 juli 2019 - Hele dag

Locatie

Gehandicaptenplatform Toegankelijk ondernemen Roermond

Provincie

Limburg

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Geef jij het goede voorbeeld?
Voor de ‘Week van de Toegankelijkheid’ zijn we op zoek naar goede voorbeelden van toegankelijke verenigingen, bedrijven en organisaties. Het gaat om zowel fysieke toegankelijkheid als gastvrijheid/open staan voor mensen met een beperking.

In deze week vestigen wij, gemeente Roermond en het Gehandicapten Platform Roermond, extra aandacht op toegankelijkheid van onze stad voor mensen met een beperking.

Voor de meeste mensen is het heel gewoon: zij vullen hun vrije tijd zelf in, ze doen de dingen die  ze zelf willen doen, maar voor bijna 20 procent van de mensen is dit geen vanzelfsprekendheid. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, sportclubs, wandelgebieden, winkels, etc. Deze toegankelijkheid kan (nog) beter.

Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden waar het al goed gaat!

In de ‘Week van de toegankelijkheid’ (7 t/m 11 oktober) willen we goede Roermondse voorbeelden laten zien. Dat doen we door jouw vereniging of bedrijf in beeld te brengen.

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid laten we jouw goede voorbeeld zien. Dat levert enerzijds promotie van jouw organisatie/bedrijf op en anderzijds inspireer je hierdoor anderen.

Is jouw vereniging, bedrijf of organisatie gastvrij en fysiek toegankelijk voor mensen met een beperking meld dit dan voor 1 juli 2019 bij:

Norbert van Dooren, Gehandicapten Platform Roermond info@gehandicaptenplatform-roermond.nl of Pauline Buurman, projectleider VN Verdrag mensen met beperking paulinebuurman@roermond.nl.

Ook voor vragen kun je bij hen terecht.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024