Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

6 oktober 2022 - 11:00 - 13:00

Locatie

Het Kasteel

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online en op locatie

Organisator

Rijksuniversiteit Groningen

Hoe toegankelijk is de RUG voor medewerkers en studenten met een functiebeperking? Tijdens de nationale Week van de Toegankelijkheid organiseren de Chief Diversity & Inclusion Officer Gerry Wakker, de Adviescommissie voor Functiebeperkte Studenten en de TAG CoP ‘Inclusion and Diversity in Teaching and Learning’ samen een evenement om het hier met elkaar over te hebben.

We gaan in een paneldiscussie in op fysieke en digitale toegankelijkheid van het onderwijs en op docentprofessionalisering voor inclusief onderwijs. Onder leiding van Carole Fuller, lid van de CoP, bespreken we de ervaringen van mensen met een functiebeperking die bij de RUG werken of studeren. Wat zijn hun ervaringen met betrekking tot belemmeringen in het ontvangen en geven van onderwijs? En hoe kunnen we docenten ondersteunen bij het geven van toegankelijk en inclusief onderwijs? Tijdens het evenement tonen we ook twee video’s die gemaakt zijn door functiebeperkte studenten en zal de RUG-dichter 2021-22 enkele van haar gedichten delen.

Na de paneldiscussie wordt de intentieverklaring VN-verdrag voor inclusiever onderwijs ondertekend door Rector Magnificus Cisca Wijmenga van de RUG.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in toegankelijk en inclusief onderwijs, meld je dan aan voor dit event!
Schrijf je in via dit aanmeldformulier (er is beperkt plaats, dus wees er snel bij).

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024