Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

3 oktober 2023 - 19:30 - 21:30

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

AIR en Rotterdam Onbeperkt

Onder leiding van moderator Siobhan Burger en met bijdragen van o.a. gastprofessor Hubert Froyen (Universiteit Hasselt), hoofd Stedenbouwkundige Mattijs van Ruijven (gemeente Rotterdam) en architect en onderzoeker Hedwig van der Linden (Dérive) zoomen we in op de principes van universeel ontwerp. In de opeenvolgende panelgesprekken gaan we dieper in op het belang van inclusief ontwerpen integreren in het ontwerponderwijs, de rol van de ontwerper, praktische voorbeelden en het speelveld van verschillende belangen in het ontwerpen van een stad voor iedereen.

Programma

19.30 Inloop met koffie & thee
20.00 Start en welkom  
20:05 Lezing van dr. Hubert Froyen over universeel ontwerp en onderwijs
20:35 Panelgesprek 
21:00 Lezing van hoofd stedenbouwkunde gemeente Rotterdam Mattijs van Ruijven 
21:10 Panelgesprek  
21:30 Einde

Over de week van de toegankelijkheid

Toegankelijkheid heeft voor veel meer mensen voordelen. Een toegankelijk festival trekt meer bezoekers. Een toegankelijke winkel heeft een grotere klantenkring. Met een toegankelijke website bereik je meer mensen. In een toegankelijke school groeien kinderen met en zonder beperking met elkaar op. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven. In de Week van de Toegankelijkheid 2023 laten we graag zien dat toegankelijkheid voor iedereen voordelen heeft: toegankelijkheid loont.

Praktisch

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Voor meer informatie over de toegankelijkheid van het Nieuwe Instituut: Toegankelijkheid (nieuweinstituut.nl)Heb je extra ondersteuning nodig om dit evenement bij te wonen, mail dan naar josien@airrotterdam.eu om de mogelijkheden te bespreken. De lezing zal worden opgenomen en is achteraf terug te kijken of luisteren via het YouTube-kanaal van AIR. Bekijk hier de lezing van vorig jaar.

Meld je hier gratis aan.

 

Praktische info

Tijd

Van: 19:30 uur
Tot: 21:30 uur

Locatie

Nieuwe Instituut
Museumpark 25
Rotterdam

Organisator

AIR

Prijs

Gratis

Rolstoeltoegankelijk

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024