Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

6 oktober 2022 - 10:00 - 12:00

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

CROW, Kennis Over Zien en Bartiméus Fonds

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zo goed mogelijk deel kan nemen aan de samenleving? Hoe maken we onze openbare ruimte optimaal toegankelijk? En welke stappen zijn er al gezet?

Tijdens de Week van Toegankelijkheid houden CROW, Kennis Over Zien en Bartiméus Fonds op donderdag 6 oktober het gratis webinar  ‘Toegankelijke openbare ruimte voor iedereen!’. Ben jij erbij?

Programma

Het programma duurt van 10.00-12.00 uur.

09:45 uur Digitale inloop

10:00 uur Opening door sessievoorzitter door Frans Bekhuis (CROW)

10:05 uur Sessie 1: Lopen en obstakels door Emile Oostenbrink (CROW) en Jos Sprenkels (GPPZ)
Hoe om te gaan met de aanwezigheid van obstakels op het voetpad? CROW heeft samen met Molster Stedenbouw een aantal uitgangspunten opgesteld voor het vrijhouden van het voetpad. Hoe werken deze in de praktijk?

10:30 uur Sessie 2: Een inclusieve stad, hoe doe je dat? Door Christiaan Zandstra (Gemeente Amsterdam en VRA)
Op welke manier werkt Amsterdam aan een inclusieve stad? Wat zijn de onderdelen voor verbetering van de toegankelijkheid van de fysieke ruimte? En hoe zit dat eigenlijk in het aspect van verkeer? Als we doorkijken naar de toekomst, welke ambities heeft Amsterdam dan?

11:00 uur Pauze

11:10 uur Sessie 3: Verlichting en toegankelijkheid door Richard Boerop (CLAFIS Ingenieus) en Bart Melis-Dankers (Koninklijke Visio).
Verlichting kan veel bijdragen aan de toegankelijkheid van een gebied. CROW heeft samen met Kennis Over Zien en CLAFIS een afwegingskader 1.0 geschreven. Het afwegingskader 2.0 voor verlichting staat op de planning voor het najaar van 2022. Welke inzichten zijn er?

11:35 uur Rondetafelgesprek met (vak)professionals – Hoe verder met toegankelijkheid? (o.a. Martijn Beek Wethouder toegankelijkheid Veenendaal en Luuk-Jan Boon directeur van de Oogvereniging)

11:55 uur Presentatie kennisnetwerk toegankelijkheid

12:00 uur Afsluiting

Informatie

Op de website van CROW vind je meer informatie

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024