Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

6 oktober 2022 - 10:00 - 12:00

Provincie

Landelijk

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

CROW

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zo goed mogelijk deel kan nemen aan de samenleving? Hoe maken we onze openbare ruimte optimaal toegankelijk? En welke stappen zijn er al gezet?

Tijdens de Week van Toegankelijkheid houden CROW, Kennis Over Zien en Bartiméus Fonds op donderdag 6 oktober het gratis webinar  ‘Toegankelijke openbare ruimte voor iedereen!’. Ben jij erbij?

Er zijn in Nederland zo’n 4,5 miljoen mensen met een bepaalde mate van beperking die daardoor niet optimaal kunnen participeren in onze samenleving. Het gaat hierbij om mensen met een visuele, auditieve, motorische of verstandelijke beperking. Maar ook ouderen of laaggeletterden ervaren soms problemen.

Met de vaststelling van het VN-verdrag Handicap “Rechten voor mensen met een beperking” wil Nederland hier verandering in brengen en stappen zetten naar een toegankelijke, inclusieve samenleving voor iedereen. In de uitvoering hiervan wordt er gekeken naar 4 pijlers: verkeer & vervoer, openbare ruimte, gebouwen en (digitale) informatievoorziening.

Krachtenbundeling voor een inclusieve samenleving

Als eerste aanzet heeft CROW begin dit jaar samen met partners het Kennisnetwerk Toegankelijkheid opgericht. In het kader van het kennisnetwerk brengen we kennisdeskundigen samen, maar ook ervaringsdeskundigen worden actief betrokken bij de activiteiten van het netwerk. Hierdoor kunnen we betrouwbare informatie verzamelen en ontwikkelen we waarmee jij als professional opgaven rond toegankelijkheid in relatie tot de 4 pijlers effectief kunt aanpakken.

Webinar

In dit webinar nemen we je mee in de missie en agenda van het kennisnetwerk. Ook staan we stil bij recente projecten op het gebied van toegankelijkheid in relatie tot openbare ruimte en verkeer & vervoer die in het kader van het kennisnetwerk zijn opgeleverd. In een tafelgesprek met verschillende (vak)professionals wordt de urgentie van een toegankelijke en inclusieve samenleving dieper uitgewerkt. En tijdens het webinar is er uiteraard de mogelijkheid om vragen, dilemma’s en successen te delen met de groep. Meer informatie over het volledige programma en sprekers volgt snel!

Week van de Toegankelijkheid – 3 t/m 8 oktober 2022