Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

2 oktober 2023 - 11:00 - 11:30

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

Gebruiker Centraal

De overheid staat voor een enorme uitdaging: ervoor zorgen dat websites en apps toegankelijk worden voor iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat toegankelijkheid gegarandeerd onderdeel is van het ontwerp- en ontwikkelproces?

Precies dát is wat NL Design System doet: ervoor zorgen dat iedereen binnen de overheid met dezelfde ‘bouwstenen’ nieuwe websites en apps kan maken. Mét behoud van de eigen huisstijl uiteraard.

NL Design System is niet een kant en klaar setje richtlijnen; het is een slimme manier van opensource-samenwerken. En het kan je organisatie enorm versnellen als het gaat om toegankelijkheid. Peter Berrevoets gaat in deze sessie kort in op de kenmerken en voordelen van de NL Design System-aanpak.

Het NL Design System is 1 van de instrumenten waarmee het programma Gebruiker Centraal werkt aan een betere (online) digitale dienstverlening van de overheid. Ruim 500 designers en developers uit verschillende overheidsorganisaties kennen en volgen NL Design System al.

Tijd om nu ook de meerwaarde ervan te laten zien aan managers, beslissers en adviseurs.

Voor wie is deze sessie?

Werk je bij een overheidsorganisatie of leverancier? En ben je als beslisser, adviseur of manager verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegankelijkheidseisen? Dan moet je zeker bij deze sessie zijn.

Praktische info

  • Maandag 2 oktober 2023. De presentatie begint om 11.00 uur en duurt 20 tot 25 minuten. Daarna is er 5 tot 10 minuten tijd voor vragen.
  • Online, via Microsoft Teams. Na aanmelding (onderaan deze pagina) krijg je een bevestigingsmail met een Teams-link voor de sessie.
  • De presentatie en de Q&A daarna zijn in het Nederlands.

Inschrijven

Deelname is gratis.

Inschrijven kan via het aanmeldformulier (onderaan de pagina).

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024