Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

7 oktober 2019 t/m 13 oktober 2019 - 00:00

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


De gemeente ‘s Hertogenbosch zoekt onzichtbare helden

De gemeente ‘s Hertogenbosch zoekt helden die ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen. Iedereen, dus ook inwoners met een beperking. Zet jij je hiervoor in? Of ken jij zo’n organisatie of persoon? Meld jezelf of die ander dan aan voor de toegankelijkheidsprijs!

Wat is de Toegankelijkheidsprijs?

Dit is een prijs voor de organisatie, activiteit of het bedrijf dat het best toegankelijk, bereikbaar en/of gebruiksvriendelijk is. Ook voor mensen met fysieke, zintuiglijke, psychische en/of verstandelijke beperkingen.

Voorbeelden

Een organisatie/bedrijf/activiteit is bijvoorbeeld toegankelijk als:

  • iedereen er kan genieten van een concert of toneelstuk, een hapje kan eten of dansen;
  • informatie op de website duidelijk en makkelijk te vinden is;
  • iedereen gebruik kan maken van de voorzieningen en diensten die worden aangeboden.

Aanmelden

Kent u een van die onzichtbare helden die zich inzet om toegankelijk voor een ander mogelijk te maken? Is uw organisatie toegankelijk voor iedereen? Kan bij u iedereen meedoen? Komen gasten, klanten of deelnemers bij u geen drempels tegen? Of kent u een organisatie waarbij dat het geval is? Of kent u een inwoner die oog heeft voor de behoeften van mensen met een beperking? Meld u – of een ander – dan aan voor de Toegankelijkheidsprijs 2019 via dit digitale formulier. Dit kan tot 15 augustus.

Alle spelregels en voorwaarden staan in de ‘Regeling toegankelijkheidsprijs gemeente ’s-Hertogenbosch 2019’. Lees deze goed door voordat u iemand aanmeldt.

Jury bepaalt winnaar

Een vakjury nomineert eerst drie finalisten en bepaalt daarna wie de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2019 wordt. Deze winnaar krijgt € 3.000.

Achtergrond

Sinds 2016 is het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap in Nederland van kracht. Dit verdrag gaat er vanuit dat iedereen gelijkwaardig moet kunnen meedoen. Ook mensen met fysieke, zintuiglijke, psychische en/of verstandelijke beperkingen. Ze moeten zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen, uitgaan, sporten, het openbaar vervoer gebruiken, naar school gaan of werken.

Bron: https://www.s-hertogenbosch.nl/toegankelijkheidsprijs/

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024