Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

6 oktober 2023 - 11:30 - 13:00

Locatie

Breda

Provincie

Noord-Brabant

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Breda

Hoe ervaren rolstoelgebruikers de toegankelijkheid van het stadscentrum van Breda? Hoe toegankelijk zijn toeristische attracties voor rolstoelgebruikers? Wat is de rol van technologie in de toegankelijkheidservaring van rolstoelgebruikers?

Samen met Iris Veenvliet, student aan de Universiteit Utrecht, kunt u op vrijdag 6 tussen 11:30 en 13:00 deelnemen aan een gratis stadstour door het stadscentrum, stationsgebied en langs toeristische bezienswaardigheden van de Parel van het Zuiden: Breda! Dit in het licht van Iris haar wetenschappelijke onderzoek over de rolstoeltoegankelijkheid van Breda. Binnen dit onderzoek wordt onderzocht hoe de toegankelijkheid van Breda persoonlijk wordt ervaren vanuit het perspectief van rolstoelgebruikers. Verder wordt onderzocht hoe technologie zoals software, ICT, mobiele apps, sociale media en websites deze toegankelijkheid beïnvloedt.

Daarom nodigt Iris u in de Week van Toegankelijkheid uit om tijdens een gratis stadstour uw persoonlijke ervaringen en inzichten te delen, te bediscussiëren, en de toegankelijkheid van Breda in de praktijk te toetsen. Door het delen van uw unieke ervaringen en inzichten kan bewustzijn over beperkende leefomgevingen worden gedeeld en een meer toegankelijke binnenstad worden gecreëerd. Uw persoonlijke ervaring, inzichten en expertise staan bij deze activiteit centraal.

Doet u mee aan deze stadstour? Meldt u dan aan voor deze activiteit door een e-mail te sturen naar i.j.veenvliet@students.uu.nl. Vermeldt welke dag u wil deelnemen. Deelname is gratis. Op beide dagen is het verzamelpunt vóór de ingang van Breda Station, bij de kruising Stationsplein met de Willemstraat.

Heeft u eventueel nog vragen, neem dan gerust contact op door een e-mail te sturen naar bovengenoemd e-mailadres. Mocht u interesse hebben in de stadswandeling, maar op de genoemde data niet beschikbaar zijn, neem gerust contact op met bovengenoemd e-mailadres voor het plannen van een stadswandeling op een datum dat u schikt.

Praktische informatie:

Voor wie: Rolstoelgebruikers en naasten/begeleiders

Wanneer: vrijdag 6 oktober

Waar: Ingang van Breda Station bij de kruising Stationsplein (centrumzijde) met Willemstraat.

Begin stadstour: 11:30

Einde circa: 13:00

Kosten: deelname is volledig gratis

Doel: de toegankelijkheid van het stadscentrum van Breda te toetsen in de praktijk vanuit het perspectief van rolstoelgebruikers.

Contact: i.j.veenvliet@students.uu.nl

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024