Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

    • Contrast
    • Tekstgrootte
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
8 oktober 2020 t/m 9 okt 2020 09:00 - 17:00

Locatie
Beeld en Geluid

Categorieën


Met de ondertekening van het VN verdrag voor de rechten van mensen met een handicap is Nederland een verplichting aangegaan om ook online videocontent toegankelijk aan te bieden. Voor iedereen. De wettelijke verplichting ‘digitale toegankelijkheid overheid’ gaat in per 23 september 2020. Dit betekent dat de websites van alle overheidsinstanties de toegankelijkheidsnormen vanaf deze datum moeten toepassen, ook voor video content.

Video is tegenwoordig hét medium om kennis te delen, om samen te lachen en om te communiceren met klanten, partners en relaties. Maar hoe zorg je ervoor dat je video’s inclusief zijn en dus ook toegankelijk voor mensen met een visuele of auditieve beperking (gemiddeld zo’n 15% van de websitebezoekers)?

Tijdens deze tweedaagse training video toegankelijkheid leren twee geroutineerde professionals jou de kneepjes van het vak. Na afloop heb jij de skills in huis om aan de slag te gaan met video toegankelijkheid en voeg je straks zelf eenvoudig ondertiteling en audiodescriptie aan video’s toe om te voldoen aan de regels die gelden voor webtoegankelijkheid (WCAG2.1 AA) als je video’s op een website plaatst.

Schrijf je nu in voor de training video toegankelijkheid op 8 en 9 oktober in Beeld en Geluid – Den Haag.
Wees er snel bij er zijn maar 12 plaatsen beschikbaar. Je werkt tijdens de cursus op een eigen meegebrachte laptop.
Deze cursus(locatie) is volledig ingericht conform de RIVM Covid-19 maatregelen.

Inschrijven kan hier:  scribit.pro/videotoegankelijkheid

Week van de Toegankelijkheid – 5 t/m 9 oktober 2020