Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

2 oktober 2023 t/m 6 oktober 2023 - Hele dag

Locatie

Dedicon

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Dedicon

Trainingsprogramma Toegankelijk Publiceren

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid en in de weken daarna wordt een elftal medewerkers van Dedicon intern opgeleid tot toegankelijkheidsspecialisten. De verdiepende trainingen zijn een logische vervolgstap op de introductie- en basistrainingen over toegankelijk publiceren voor alle medewerkers. Doel van de trainingen is alle medewerkers van Dedicon bewust te maken van de mogelijkheden van toegankelijke communicatie, iedereen in staat te stellen dit praktisch toe te passen en specialistische kennis te delen. Ze vormen het jaarlijkse hoogtepunt van een breed intern scholingsprogramma. De besloten trainingen zijn uitsluitend voor medewerkers van Dedicon.

Over Dedicon:

In onze wereld lijkt het zo gewoon dat we tekst en beeld zonder problemen kunnen lezen en zien. Maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Voor mensen met een leesbeperking heeft een boek, een website, een gebruiksaanwijzing of een routebeschrijving echter weinig waarde.

Daarom zijn wij er. Dedicon maakt tekst en beeld waarneembaar als ‘zien’ of lezen geen optie is. Dat doen we door deze informatie aan te bieden in aantrekkelijke, alternatieve leesvormen die bijvoorbeeld hoorbaar of voelbaar zijn. Zo kan íedereen volwaardig meedoen. De trainingen dragen bij aan het de invulling en uitvoering van deze missie.

Dit is een besloten bijeenkomst, aanmelden is niet mogelijk.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024