Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

5 oktober 2022 - 00:00

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Voorall

Voorall reikt op 5 oktober tijdens de Week van de Toegankelijkheid de ‘Haagse Pluim’ uit aan de meest favoriete Haagse wijk gekozen door mensen met een beperking.

Waar is dat voor jou? Stem op de wijk waar jij je thuis voelt en het meest onbeperkt je leven kan leven. Denk bijvoorbeeld aan: Waar woon of recreëer je het prettigst? Waar winkel je het makkelijkst? In welke wijk voel je je het meest welkom, waar ervaar je het meeste hulp of waar kan je juist het meest zelfstandig je dingen doen? Waar kom je het minste obstakels tegen? Of waar kun je het beste met OV komen?

Behalve de stemmen van inwoners is er ook een onafhankelijke jury bestaande uit Hagenaars met een beperking die op basis van toegankelijkheidscriteria punten gaat verdelen. De wijk die de meeste stemmen krijgt, mag zich een jaar lang de meest toegankelijke wijk van Den Haag noemen. De stadsdeeldirecteur van de favoriete wijk krijgt uit handen van de jury de Haagse Pluim.

Na de prijsvraag worden de reacties van inwoners gebundeld en ter inspiratie bij alle stadsdeeldirecteuren onder de aandacht gebracht. Voorall hoopt hiermee dat sociale toegankelijkheid en de toegankelijkheid van de openbare ruimte en gebouwen nog meer prioriteit krijgen zodat inwoners met een beperking in het dagelijks leven minder barrières ervaren.

www.voorall.nl Belangenbehartiger voor mensen met een beperking Den Haag

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024