Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

6 oktober 2023 - 00:00

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator

Omroep Delft

Toegankelijkheid is in Delft niet voor iedereen vanzelfsprekend. Eén op vijf mensen lijdt aan een fysieke beperking, ze zijn bijvoorbeeld: slecht ter been, slechtziend of slechthorend. Om deze reden wordt er vrijdag 29 september een stadsgesprek gehouden in cultureel centrum OPEN tijdens het programma: ‘De Staat van Delft.’ Dit evenement is open voor publiek en is gratis te bezichtigen van 15.00 uur tot 18.00 uur.

Opname en uitzending
Het openbare stadsgesprek is vrijdag 29 september van 15.00 uur tot 18.00 uur. Omroep Delft zendt het een week later – ook op vrijdag – uit vanaf 16.00 uur, met om de twee uur herhaling. Stem voor Ziggo af op kanaal 46, voor T Mobile op 872 en voor KPN op 1513 om te kijken!

“Het is eigenlijk een soort talkshow waarin ik samen met mijn co-host Julia Jouwe met verschillende gasten spreek”, zegt Nico Jouwe, medepresentator en vader van Julia. Jouwe noemt het hebben van een fysieke beperking, waardoor bepaalde plekken of diensten niet toegankelijk zijn een ‘onzichtbaar probleem’ voor mensen die dat niet hebben. Vandaar dat er in eerste instantie vooral gesproken wordt met ervaringsdeskundigen.

Lees verder op de website van Omroep Delft

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024