Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

8 oktober 2021 - 15:30 - 18:00

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Solgu

In de Week van de Toegankelijkheid laten we zien we waarom de Utrecht Standaard Toegankelijk nodig is voor de Openbare Ruimte en hoe we dit kunnen bereiken.

In 2018 presenteerde wethouder Paulus Jansen de Utrecht Standaard Toegankelijk: een waarborg voor toegankelijkheid in gemeentelijke gebouwen tijdens bouw en verbouwingen. Een dergelijke standaard is ook nodig voor de openbare ruimte. Zeker gezien de Omgevingswet, die vooralsnog op 1 juli 2022 zal worden ingevoerd.

Onlangs bleek bijvoorbeeld dat de Haarrijnseplas in Leidsche Rijn ontoegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Dit komt helaas veel vaker voor in de openbare ruimte. Daardoor kunnen mensen met een beperking minder op pad, of niet gewoon van A naar B komen.

Alle reden om, vijf jaar na het ondertekenen van het VN-verdrag gelijke rechten voor mensen met een beperking, dit voortvarend aan te pakken!

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdagmiddag 8 oktober in Utrecht. Mocht je hierbij aanwezig willen zijn, stuur dan even een mailtje naar a.dejong@solgu.nl. Dan ontvang je de bevestiging met locatie.

Gratis voor Utrechters met een beperking, voor politici, voor ambtenaren.

Meer informatie op onze website.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024