Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

12 oktober 2019 - 13:00 - 16:00

Locatie

Ybenheer en Oranje

Provincie

Friesland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Aan de rand van het Fochteloërveen is een prachtige route uitgestippeld voor mensen met een beperking. De route van 2,5 kilometer loopt over twee voormalige werkkampen en is een historische reis met langs de route zichtbare oude elementen uit vervlogen tijden. Er staan diverse bankjes langs de route.

Rond 1940 werden op afgelegen plekken buiten de Randstad tientallen barakkenkampen opgericht voor groepen die van de maatschappij werden afgezonderd of waar geen woonruimte voor was. De kampen werden in de jaren zestig bijna allemaal afgebroken en de sporen werden uitgewist doordat de terreinen een andere functie kregen. De kampen Oranje en Ybenheer vormen een uitzondering. Sinds 1973 is Natuurmonumenten de eigenaar en liet hier vooral de natuur zijn gang gaan.

Community Fochteloo; een samenwerking met Dorpsbelang Fochteloo en zorgboerderij De Geitenmeijerij, heeft de wandelroute geïnitieerd en heet bezoekers van harte welkom met koffie thee en een streek lekkernij. Door de half verharde paden is deze route zeer geschikt voor mensen in een rolstoel en wandelaars met rollators of buggy’s.

Praktische informatie

  • De hele route is verhard (asfalt, beton) of halfverhard (aangestampt leemgranulaat)
  • Zowel bij kamp Oranje als bij het 560 meter verderop gelegen kamp Ybenheer is een gehandicaptenparkeerplek aanwezig
  • Op kamp Oranje is een aangepaste picknickplaats
  • Houd er rekening mee dat de dichtstbijzijnde rolstoeltoegankelijke toilet bij de zorgboerderij De Geitenmeijerij aan Noordeinde 27 in Fochteloo is

Klik hier voor aanmelden: AANMELDEN

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024