Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

12 oktober 2019 - 13:00 - 17:00

Locatie

Parkeerplaats Hompesche Molen

Provincie

Limburg

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Warm Welkom in de Maasvallei!

Onbeperkt genieten van de natuur? De boswachters van Natuurmonumenten vinden dat natuur toegankelijk moet zijn voor iedereen.  Ook hier in de natuur bij de Molenplas. Ook voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of als je slechtziend bent. Daarom werken we hard aan het toegankelijk maken van 40 routes en 10 Speelnatuurplekken. Zodat iedereen zonder obstakels van de natuur kan genieten. Op zaterdagmiddag 12 oktober maken we dat, hier bij de Hompesche Molen, extra duidelijk. Komt dat zien! Komt dat beleven!

Op zaterdag 12 oktober zijn onze boswachters en gidsen tussen 13:00u tot 17.00u hier aanwezig om je te verwelkomen en je te wijzen op de wandelroute langs de Molenplas Je kunt deze route op eigen gelegenheid beleven, maar de gebiedsgidsen begeleiden je graag met een wandeling om 13.30u en om 15.00u.

Door de half verharde paden is de route goed begaanbaar voor mensen in een rolstoel of scootmobiel en wandelaars met rollators of buggy’s. Een begeleider is gewenst vanwege een enkele lichte helling.

Handig om te weten

  • Iedereen is welkom voor deze activiteit, aanmelden is niet verplicht, wel gewenst.
  • De hele route is verhard of half verhard (pad-vast, klinkers)
  • Er zijn 2 gehandicapten-parkeerplekken op de parkeerplaats bij de Hompesche Molen
  • Er is een toilet voor mensen met een fysieke beperking.
Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024