Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

4 oktober 2021 - 15:00 - 16:30

Locatie

Stichting Accessibility

Provincie

3571 AX

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

Accessibility

In deze online bijeenkomst nemen we je mee in de integrale toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. We kijken hierin naar de digitale, fysieke en sociale toegankelijkheid en leggen we het verschil uit tussen verschillende oogaandoeningen. Want waarom loopt iemand tegen een vrachtwagen op, maar ziet wel een pluisje op de grond liggen?

Bij digitale toegankelijkheid gaat het niet alleen om de website. Ook het gebruik van app’s, navigatie hulpmiddelen, huishoudelijke apparaten die met een touchscreen moeten worden bediend of zelfscan kassa’s vallen hieronder. Hoe kun je hier gebruik van maken met een visuele beperking?

Bij fysieke toegankelijk wordt er vaak gedacht aan een hellingbaan voor mensen in een rolstoel, maar wat heb je nodig als je geen of maar beperkt zicht hebt? Hoe kun je jouw route vinden en veilig je weg vervolgen? En wat is dan eigenlijk sociale toegankelijkheid? Hoe leg je aan iemand een route uit als je niet kunt wijzen welke kant iemand op moet gaan? En kun je nu wel of niet tot ziens zeggen? Op al deze vragen geven wij antwoord, maar natuurlijk is er ook tijd en ruimte om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan.

Deelname aan dit webinar is gratis. Heb jij specifieke middelen nodig om het webinar te kunnen volgen dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld in het inschrijfformulier.

Klik hier om je aan te melden voor het webinar.

Dit webinar wordt gegeven door Accessibility, onderdeel van Bartiméus en is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Bartiméus Fonds.

Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving. Een samenleving waarin iedereen, in het bijzonder mensen met een beperking, in staat is zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en zich optimaal kan ontplooien. De stichting ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen. De stichting is in het bijzonder gericht op mensen met een visuele beperking.

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024