Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

6 oktober 2021 - 11:00 - 12:30

Locatie

Stichting Accessibility

Provincie

3571 AX

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

Accessibility

Wanneer je druk bezig bent om een museum, winkel, station of andere ruimte toegankelijk te maken is het natuurlijk ook belangrijk dat personen bij de voordeur kunnen komen. Verschillende obstakels kunnen een zelfstandig bezoek van personen met een visuele beperking behoorlijk in de weg zitten. In deze workshop leer je hoe mensen met een visuele beperking de weg vinden, hoe we dit gezamenlijk makkelijker kunnen maken en wat jij specifiek hierin kunt betekenen. Toegankelijkheid begint immers bij bereikbaarheid.

Dit webinar wordt gegeven door Steven Dekker van Accessibility, onderdeel van Bartiméus en is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Bartiméus Fonds. Deelname is gratis.

Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving. Een samenleving waarin iedereen, in het bijzonder mensen met een beperking, in staat is zelfstandig deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en zich optimaal kan ontplooien. De stichting ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving waarin voorzieningen zonder hulp toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen. De stichting is in het bijzonder gericht op mensen met een visuele beperking.

Dit webinar vindt plaats via Zoom. Heb jij specifieke middelen nodig om het webinar te kunnen volgen dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld in het inschrijfformulier.

Klik hier om je aan te melden voor het webinar Toegankelijk van deur tot deur.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024